Alex Fox via Pixabay

Kozakken Boys door naar laatste ronde nacompetitie

18 juni 2022 om 20:51 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft weer een stap gezet richting handhaving in de Tweede Divisie. In Werkendam werd DVS’33 uit Ermelo met 2-1 verslagen. ,,Een zwaar bevochten overwinning onder zware omstandigheden’’, aldus Kozakken Boys-trainer Michel Langerak.

Kozakken Boys – DVS’33 2-1

1-0 Frenk Keukens 34’

1-1 Quincy Veenhof 53’

2-1 Johnny Lommers (pen) 76’

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd maar Kozakken Boys herpakte zich vrij snel. In de 34ste minuut opende Frenk Keukens de score voor de thuisploeg, die vervolgens met een 1-0-voorsprong de rust in gingen.

Aan het begin van de tweede helft kwam DVS’33 op gelijke hoogte, door een treffer van Quincy Veenhof. Hierna nam de thuisploeg het initiatief weer over en in de 75ste minuut kreeg Kozakken Boys een strafschop toegekend. Johnny Lommers benutte deze vervolgens en zo stond het weer 2-1. ,,Hierna was DVS nog even gevaarlijk, maar we speelden het verder goed uit.’’

Door de overwinning is Kozakken Boys nog één stap verwijderd van handhaving. De volgende wedstrijd, komende woensdag, speelt zal de ploeg van Langerak thuis tegen GVVV en zaterdag volgt de apotheose uit in Veenendaal.