JAN NOORLANDT

Kozakken Boys handhaaft zich in de tweede divisie

25 juni 2022 om 16:51 Voetbal

VEENENDAAL Kozakken Boys is ook volgend jaar actief in de Tweede Divisie. GVVV werd in Veenendaal verslagen met 1-4 door de ploeg van Michel Langerak. Omdat de heenwedstrijd in Werkendam al met 3-1 was gewonnen door Kozakken Boys is handhaving in de Tweede Divisie een feit. ,,Het was een geweldige middag voor ons, we kwamen totaal niet in de problemen vandaag’’, aldus een tevreden Langerak.

GVVV - Kozakken Boys 1-4

0-1 Elvio van Overbeek 10’

0-2 Johnny Lommers 34’

0-3 Leon Bot 44’

1-3 Jordi Bitter 57’

1-4 Johnny Lommers 66’

De bezoekers schoten uit de startblokken, Elvio van Overbeek maakte namelijk al binnen tien minuten de 0-1. GVVV moest daardoor een achterstand goedmaken van drie doelpunten, omdat de wedstrijd in Werkendam in 3-1 was geëindigd. Kozakken Boys bleef vervolgens heer en meester in de eerste helft. ,,De wedstrijd was na 45 minuten eigenlijk al beslist.’’ Johnny Lommers maakte de zorgen bij de thuisploeg namelijk nog erger door de 0-2 te maken in de 34ste minuut. Vlak voor het rustsignaal maakte Leon Bot ook nog de 0-3 waardoor het vrijwel onmogelijk was voor GVVV om nog terug te komen, het verschil was immers vijf doelpunten in het voordeel van de Werkendammers.

De thuisploeg deed nog een verwoede poging om de schade te repareren en kwam nog tot 1-3 via Jordi Bitter in de 57ste minuut. Dit was echter het enige wapenfeit dat GVVV nog had en toen Lommers niet veel later de 1-4 maakte was het definitief gedaan met de thuisploeg. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld omdat de hoop weg was bij GVVV en Kozakken Boys geen extra doelpunten nodig had.

Dankzij de overwinning is Kozakken Boys dus ook volgend jaar weer actief in de Tweede Divisie.