Unitas verslaat tiental UDI’19

8 september 2022 om 15:15 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft woensdagavond met 1-0 gewonnen van UDI’19 uit Uden. De bezoekers stonden al na 25 minuten met maar tien man.

Unitas – UDI’19 1-0

1-0 Mauritsio Helstone 73’

,,We begonnen sterk aan de wedstrijd en waren dominant in de openingsfase’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong. Een speler van UDI’19 moest twee keer aan de noodrem trekken en kreeg al rond de 25ste minuut een rode kaart. De bezoekers gingen daarna zeer defensief spelen en lieten weinig gaten. Bij het rustsignaal was het daarom nog altijd 0-0.

In de tweede helft ,,hield Unitas het hoofd koel en werd de defensie van UDI’19 langzaam doorbroken.’’ In de 73ste minuut brak Mauritsio Helstone de ban door de 1-0 te maken voor de thuisploeg. Hierna zette UDI’19 alles op alles om nog de gelijkmaker te maken, maar verder dan twee kansjes kwamen de bezoekers niet.

Door de overwinning staat Unitas negende in de Derde Divisie B. Komende zondag komt JOS uit Watergraafsmeer, de huidige nummer dertien, op bezoek in Gorinchem.