Theo Bos

Unitas te sterk voor Hercules

18 april 2022 om 20:10 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft maandag met 1-0 gewonnen van Hercules uit Utrecht. ,,Wij speelden vanuit een goede organisatie vandaag’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – Hercules 1-0

1-0 Daniel Alexander Walu 63’

In de eerste helft was Hercules de betere ploeg. ,,Zij waren een paar keer gevaarlijk voor ons doel in de eerste helft.’’ De defensie van Unitas stond echter sterk opgesteld en daarom wisten de bezoekers maar moeilijk een doorbraak te forceren. Bij het rustsignaal waren de teams nog steeds in evenwicht.

Na wat omzettingen in de pauze kwam Unitas beter in de wedstrijd. In de 63ste minuut kopte Daniel Alexander Walu de thuisploeg op 1-0. ,,Hierna was het vooral tegenhouden, maar dat hebben wij goed gedaan.’’ Hercules wist uiteindelijk niet de gelijkmaker te forceren en zo bleven de drie punten in Gorinchem. Tegen het einde van de wedstrijd maakten de twee A-junioren Euphrates Billy en Loic van Prooijen hun debuut bij het eerste elftal van Unitas.

Door de overwinning staat Unitas negende in de 3e Divisie B. Komende zaterdag speelt het elftal van De Jong uit tegen ADO’20, de huidige nummer zes, in Heemskerk.