Archief BDU Media

Unitas niet door in de beker door verlies van DEM na strafschoppen

22 september 2022 om 15:24 Voetbal

GORINCHEM Unitas is er woensdagavond niet in geslaagd om te winnen van DEM uit Beverwijk. Na verlenging stond het 0-0 en op strafschoppen werd het duel in het voordeel van DEM, met 4-5, beslist. ,,Wij hadden een paar grote kansen om het duel in ons voordeel te beslissen, dit lukte niet en toen verloren wij in de loterij’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – DEM 0-0 (4-5 na strafschoppen)

In de eerste helft was het duel gelijkwaardig, er waren niet veel kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Unitas wel beter in de wedstrijd. De ruststand was 0-0.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief in handen en er waren een paar grote kansen op de openingstreffer. ,,DEM is in de tweede helft niet een keer gevaarlijk geweest.’’ De bezoekers hielden echter wel stand en daarom was het na 90 minuten spelen nog altijd 0-0, en dus gingen de teams verlengen.

In de verlenging bleef Unitas het meest kansrijk en vlak voor het einde van de extra tijd was Robert Mutzers heel dichtbij de 1-0. Ook deze kans ging echter mis en daardoor gingen strafschoppen bepalen wie er doorging in de beker. DEM nam de penalty’s uiteindelijk net iets beter (4-5).

Unitas is door de nederlaag uitgeschakeld in de beker. Komende zaterdag speelt de ploeg van De Jong in de reguliere competitie thuis tegen Groene Ster uit Heerlerheide.