Den Uijl Fotografie

ZVG/Cagemax Vrouwen verliezen ongeslagen status tegen Libertas

2 oktober 2022 om 19:19 Voetbal

GORINCHEM ZVG/Cagemax Vrouwen 1 tegen Libertas stond vrijdag 30 september als eerste topper op het programma in de Eredivisie zaalvoetbal. Twee ongeslagen ploegen die de gevestigde topteams in de Eredivisie willen uitdagen dit seizoen. Persoonlijke fouten en een geslepen tegenstander - zv Libertas - deden ZVG/Cagemax uiteindelijk de das om. Uitslag 2-4.

ZVG/Cagemax begon dramatisch aan de wedstrijd. Al binnen een minuut was er sprake van miscommunicatie aan de kant van de thuisploeg waar Libertas dankbaar van profiteerde: 0-1. In de elfde minuut verdubbelden de gasten de voorsprong. Waar ZVG/Cagemax een aantal grote kansen onbenut had gelaten scoorde Libertas met het tweede schot op doel ook direct voor de tweede keer. Opnieuw werd een fout van de thuisploeg, dit keer in de omschakeling, genadeloos afgestraft: 0-2. In de slotseconden voor rust bracht Noël Elands de spanning terug in de wedstrijd. Uit een snel genomen corner van Patricia Looijen tikte Elands de aansluitingstreffer binnen. Ruststand: 1-2.

AFGESTRAFT Direct na rust leek keepster Hannah van den Heuvel met haar gedachten nog in de kleedkamer te zitten. Libertas had binnen drie seconden na rust de voorsprong kunnen vergroten. Met alle geluk van de wereld werd dit voorkomen. Voordat ZVG/Cagemax de schroom van zich af begon te zaalvoetballen werd ook goal nummer drie van Libertas cadeau gedaan. Een fout in de opbouw werd kinderlijk eenvoudig afgestraft: 1-3. De tweede helft was van de kant van ZVG/Cagemax beduidend beter dan de eerste helft. Na een goede één-twee met Patricia Looijen was het Daniëlle Kortlever die met een ouderwetse punter ZVG/Cagemax opnieuw terug in de wedstrijd bracht met nog tien minuten op de klok: 2-3.

WISSEL Met nog een kleine twee minuten op de klok wilde ZVG/Cagemax alles of niets gaan spelen met een meevoetballende keepster, omdat het met vier veldspeelsters niet lukte om de uitblinkende keepster van Libertas nog een keer te passeren. Vlak voor de geplande wissel ging het opnieuw mis in de omschakeling bij ZVG/Cagemax. Libertas profiteerde dankbaar. Eindstand: 2-4.

Een onnodige nederlaag voor ZVG/Cagemax. Een puntendeling had zeker verdiend geweest voor de thuisploeg die volgende week op bezoek gaat naar koploper FC Marlene in Heerhugowaard.