Afbeelding
Jan Noorlandt

ZVG/Cagemax dames 1 wint eerste halve finale om kampioenschap Eredivisie van ZV Libertas

12 mei 2023 om 22:10 Voetbal

GORINCHEM ZVG/Cagemax dames 1 heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de titel van de Eredivisie. In de eerste halve finale werd ZV Libertas/Weed Free Service met 2-1 verslagen. ,,We hebben vandaag een goede uitgangspositie gecreëerd voor komende week’’, aldus ZVG/Cagemax-trainer Johan van der Hoek.

ZVG/Cagemax (dames) - ZV Libertas/Weed Free Service (dames) 2-1

Vanaf het begin van de wedstrijd zakten beide ploegen in en werd het duel een ,,tactisch schaakspel’’ met aanvankelijk weinig kansen. Dit was tot Mandy de Jong vlak voor het einde van de eerste helft de 1-0 maakte voor de thuisploeg.

Na de pauze was het spelbeeld aan het begin hetzelfde, maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen beide ploegen iets aanvallender spelen. De bezoekers kwamen vervolgens op 1-1, waardoor de wedstrijd nog meer open werd. Vlak voor tijd besliste Danielle Kortlever, via een actie buitenom, de wedstrijd door de 2-1 te maken voor ZVG/Cagemax.

Door de overwinning heeft de ploeg van Van der Hoek de beste papieren om door te gaan naar de finale in de Eredivisie. Volgende week is de beslissende wedstrijd in Damwald. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie