Afbeelding

Waterpoloheren De Linge/PCG uit Gorinchem pakken landelijke bekerwinst

1 april 2024 om 11:03 Waterpolo

GORINCHEM  Het eerste herenteam van de Linge/PCG troffen dit jaar het Amsterdamse JAWS in de finale van de ManMeer beker. De wedstrijd werd gespeeld in Heerenveen en ondanks de afstand waren er ruim 100 supporters uit Gorinchem en Leerdam meegereisd om het team aan te moedigen. De eindstand werd 7-13 en de heren mochten de cup mee naar huis nemen. 

De 1e periode begon al snel met de nodige uitsluitingen bij beide teams, echter lukte het de tegenstander niet om er 1 van de 4 te verzilveren, de Linge/PCG hield de verdediging goed gesloten en Jaws kon niet tot score komen. De heren van de Linge/PCG wisten 4 x het doel te vinden door o.a. Tjerk Noorduyn die vanuit een manmeer situatie wist te scoren. (0-4) In de 2e periode wist men nog 2 x te scoren met afstandsschoten van Oscar Visser en Nick van den Heuvel en lukte het JAWS om er 1 te maken. (1-6)

In de 3e periode lukte het JAWS niet om dichterbij te komen ondanks dat er 4 x gescoord werd mede door lange afstandsschoten, de heren van de Linge/PCG maakte ook 4 doelpunten waardoor het verschil in doelpunten niet terugliep en het duidelijk werd dat men de winst gemaakt in de 1e periode niet meer uit handen wilde geven. Ondanks dat bleven de supporters van beide kanten hun teams aanmoedigen en kolkte het in Heerenveen. (5-10)

Voor de 4e en laatste periode van de wedstrijd werd het team nog even op scherp gezet door de trainer/ coachstaf Marco de Zwart en Marcel den Breejen. In deze periode werd er minder gescoord aan beide kanten, de broers Visser konden nog het doel van de tegenstander vinden, de heren van de Linge/PCG waren te sterk voor het team uit Amsterdam, door de meegereisde supporters bleven ze echter tot de laatste seconden vechten. De eindstand werd 7-13 en de heren mochten de cup mee naar huis nemen.

Doelpunten: Oscar Visser 4, Victor Visser 3, Stephan de Ruijter en Nick van den Heuvel 2, Tjerk Noorduyn en Quint Gerdes beide 1.          

.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie