Het uitgelaten eerste mannenteam van De Linge/PCG na de overwinning
Het uitgelaten eerste mannenteam van De Linge/PCG na de overwinning De Linge/PCG

Waterpolomannen De Linge/PCG naar landelijke Manmeer bekerfinale

26 februari 2024 om 10:25 Waterpolo

GORINCHEM Het eerste mannenteam van De Linge/PCG speelde zondag de halve finale van de ManMeer-cup in een vol Caribabad in Gorinchem tegen het eerste team van zwem- en poloclub Katwijk.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken, en na 2 minuten stond er al 1-0 op het scorebord. Dankzij een solide verdediging slaagden de Katwijkers er niet in om te scoren, terwijl de thuisploeg nog 4 keer succesvol was. Hiermee eindigde de eerste periode met een indrukwekkende voorsprong van 5-0.

Ondanks een sterke start van de thuisploeg in de tweede periode, slaagde de tegenstander erin drie keer te scoren, wat resulteerde in een stand van 10-3 halverwege.

In de derde periode werd het spel fysieker en waren er bij beide teams veel uitsluitingen, waar niet optimaal van werd geprofiteerd. Hoewel de bezoekers iets dichterbij kwamen, kwam de stand op 12-6.

HOOFDROL VOOR KEEPER

In de vierde periode speelde de sterk keepende Sjoerd den Breejen een hoofdrol. Twee keer lag hij oog in oog met een tegenstander vanaf de 5 meter. Beide keren wist hij de strafworp te keren, waarbij hij de bal zelfs bij de tweede strafworp opnieuw veroverde nadat deze was gestopt. Ondanks de vele uitsluitingen voor de thuisploeg slaagden de bezoekers er niet in om dichterbij te komen, terwijl de thuisploeg nog een aantal fraaie goals maakte.

Een verdiende overwinning in deze halve finale: 15-7. De waterpolomannen mogen zich opmaken voor de finale op 30 maart in Heerenveen.

Doelpuntmakers: Victor Visser en Quint Gerdes 5: Oscar Visser en Tjerk Noorduyn 2: Stephan de Ruijter 1.

Het was sowieso een succesvol wedstrijdweekend voor de mannen, want op zaterdag behaalden ze ook een overwinning in Rotterdam tegen SVH, met een score van 8-16.

advertentie
advertentie