Quint Gerdes speelde een uitstekende wedstrijd
Quint Gerdes speelde een uitstekende wedstrijd K. de Pater

Gehavend De Linge/PCG Heren 1 verslaat naaste concurrent

14 maart 2022 om 23:21 Waterpolo

GORINCHEM/BILTHOVEN – De waterpolo heren van de Linge/PCG hebben afgelopen zaterdag gewonnen van naaste concurrent Brandenburg (10 - 13). 

Tot dan toe de enige tegenstander waarvan dit seizoen in competitie verband was verloren. Een goede voorbode was het niet, en ook de personele problemen baarde enigszins zorgen. De gebroeders Visser, samen goed voor meer dan 100 doelpunten dit seizoen, ontbraken met nog drie spelers die ziek thuis zaten. Aanvulling uit het tweede team was noodzakelijk om met voldoende spelers af te reizen naar Bilthoven.

In de eerste periode schoot de Linge/PCG uit de startblokken en nam het direct een voorsprong door doelpunten van oa. Timon de Breejen en Rimmer Genee. Laatst genoemde bleek de gehele wedstrijd een rots in de verdediging te zijn en niet te passeren door de thuisploeg. De sterke eerste periode, waarin een 4-7 voorsprong werd genomen, kreeg een vervolg in de tweede periode waarin met name Quint Gerdes zit ontpopte tot een ware leider. Gerdes was vooral belangrijk met zijn goals en verdedigende intercepties en een plaag voor de tegenstander. Naast Gerdes nam ook aanvoerder Tjerk Noorduyn zijn verantwoordelijkheid en bewees met 4 doelpunten deze wedstrijd van grote waarde te zijn voor zijn team.

Na de tweede periode stond een 6-10 tussenstand op het scorebord. Het was zaak om deze voorsprong te consolideren en de verdediging goed gesloten te houden voor de mannen van coach Robin Wijgers. Hij spoorde zijn team aan met de nodig aanwijzingen om de overwinning niet meer in gevaar te brengen. Het werd uiteindelijk 10-13 in het voordeel van de Linge/PCG en was daarmee een team prestaties van formaat. Uiteindelijk werd zelfs de koppositie in de landelijke eerste klasse overgenomen van MNC Dordrecht dat diezelfde avond nog verloor van hekkensluiter Het Y uit Amsterdam.

Doelpunten: Quint Gerdes 4, Tjerk Noorduyn 4, Timon den Breejen, Rimmer Genee, Marvin Ros, Martin Middelkoop en Chiel den Otter (allen 1)

advertentie
advertentie