De Linge/PCG won in de thuiswedstrijd met 11-7 van Aqua Amigos
De Linge/PCG won in de thuiswedstrijd met 11-7 van Aqua Amigos KdePater Fotografie

Waterpolodames de Linge/PCG winnen makkelijk

Waterpolo

GORINCHEM In een vol Caribabad won het damesteam de één na laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Aqua Amigos uit Waalwijk met 11-7. Het was een lang seizoen waarin na de reguliere district competitie nog verschillende wedstrijden ingehaald moesten worden. Voor de bondscompetitie lopen deze wedstrijden nog tot 1 juni door.

Nadat vorige week een wedstrijd verloren werd tegen de nummer twee, moest er nu gespeeld worden tegen AquAmigos uit Waalwijk. Deze wedstrijd kwamen de Leerdamse/ Gorinchemse dames al veel beter uit de startblokken en werd er scherper aan de wedstrijd begonnen. Na 2,5 minuut wist Merel van der Veen met een strak afstandsschot te keepster te passeren. Iris schepers kwam na een verre uitworp vrij voor de keepster en maakte er 2-0 van.

SCOREN In de 2e periode kreeg de thuisploeg een voordeel doordat een tegenstandster het water moest verlaten en daar maakte Laura van den Brom handig gebruik van door nadat de keepster in 1e instantie de bal had tegen gehouden met een lob balletje haar alsnog te passeren. AquaAmigos kwam deze periode niet aan scoren toe en Lupi Lopez Caridad wist nog 3 x de keepster te passeren, waar Iris Schepers dat met haar 2e goal ook nog een x deed. In de 3e periode kreeg de thuisploeg al snel een uitsluiting waar de Waalwijkse dames gebruik van konden maken en was voor hen ook de 0 van het score bord. Beide teams scoorden nog een x waarna deze periode af werd gesloten met een 8- 2 tussenstand.

SCORINGSKANSEN Begin 4e periode kwam de Heukelumse Lisanne al snel vrij voor de keepster te liggen en maakte de 9e goal. Het spel in deze periode oogde wat rommeliger, er waren veel scoringskansen, maar deze werden niet benut.  Door goed samenspel kon Sybrina Lauritsen scoren. Na een time- out van AquAmigos kwam de keepster mee naar het doel van de thuisploeg. De bal kon onderschept worden en Lupi Lopez Caridad gooide vanaf de achterlijn met een strak schot de bal in de goal, helaas werd deze afgekeurd omdat er al afgefloten was door de scheidsrechters, 2 minuten later gebeurde hetzelfde en deze strakke goal telde wel mee. 

 

Door de winstpunten stijgen de dames naar een 5e plaats in de Bondscompetitie. Iets waar ze bij promotie naar de Bondsklasse voor hadden getekend. Volgende week zaterdag is er nog een thuiswedstrijd tegen de nummer vier; Aquarijn uit Nieuwegein. Deze teams hebben dit seizoen in de competitie nog niet tegen elkaar gespeeld door stil liggen van de competitie en uitval. 

Doelpunten maaksters: Lupi Lopez Caridad 4, Merel van der Veen en Iris Schepers 2, Laura van den Brom, Lisanne Plenter en Sybrina Lauritsen allen 1.  

advertentie