Merel van der Veen
Merel van der Veen KdepaterPhotography

Geen winst in een spannende wedstrijd voor waterpolodames

12 september 2022 om 08:53 Waterpolo

GORINCHEM Het eerste vrouwenteam van De Linge/PCG speelde in Dordrecht de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd was voor de bekercompetitie. MNC Dordrecht, dat een klasse hoger speelt, was de tegenstander.

Het was een spannende wedstrijd, waarbij de twee teams zeer aan elkaar gewaagd waren. De eerste periode ging moeilijk van start voor de Gorcumse/Leerdamse vrouwen, want na 2 minuten stond MNC met twee doelpunten voor. Dit werd al snel goed gemaakt door een mooi doelpunt van Sybrina Lauritsen vanuit een overtalsituatie. De dames knokten zich terug en eindigden de eerste periode met een 2-3-voorsprong.

Na 3 minuten in de tweede periode werd een prachtig doelpunt gescoord door de Heukelumse Lisanne Plenter. De dames van MNC gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten zich terug tot 5-5. In de 6e minuut kregen de dames een penalty tegen die door het geweldige keeperswerk van Lisa Schep werd tegengehouden. MNC wist echter nog in de laatste paar seconden te scoren en PCG/De Linge ging dus met een achterstand van 6-5 de 2e helft van de wedstrijd in.

De derde periode begon met veel moeite en de twee tegendoelpunten van MNC voelden als een flinke klap. De dames moesten proberen sterk terug te komen in de wedstrijd en dat lukte door een paar mooie doelpunten van Lisanne Plenter en Merel van der Veen. Na de 3e periode stond het 10-8, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld

De laatste periode begon goed met een penalty die strak werd binnengeschoten door Merel van der Veen. Helaas was dit niet genoeg om terug te komen in de wedstrijd. De dames van MNC bleven scoren en uiteindelijk kwam PCG/De Linge op een achterstand van 13-9. In de laatste minuut schoot Iris Schepers nog een mooie bal in de goal en werd de eindstand 13-10.

Volgende week speelt PCG/De Linge de eerste competitiewedstrijd tegen BZC-dames 1 thuis in Leerdam om 19.00 uur.

Doelpuntenmaaksters: Lisanne Plenter 4 x, Merel van der Veen 3 x, Sybrina Lauritsen, Iris Schepers en Kristy Hendrix 1.