Afbeelding
De Linge/PCG

Waterpolovrouwen De Linge/PCG winnen spannende wedstrijd in Gorinchem

20 november 2023 om 08:24 Waterpolo

GORINCHEM Vorige week sleepte het vrouwenteam van De Linge/PCG de eerste overwinning binnen. Afgelopen zaterdagavond speelden de vrouwen in Gorinchem tegen de Wiekslag en lukte het opnieuw om de punten te pakken.

De eerste periode begon met diverse aanvallen over en weer. De Linge/PCG wist door goed verdedigend werk het achterin dicht te houden. Maar toch lukte het de tegenstander om te scoren. Sterke aanvallende impulsen bezorgden de Linge/PCG vervolgens een strafworp en deze werd benut door Lisanne Plenter. En dankzij een doelpunt van Lupi Lopez Caridad eindigde de Linge/PCG de eerste periode met een voorsprong van 2-1.

De tweede periode begon ook met een strafworp die weer werd gemaakt door Lisanne Plenter. Ook tijdens een manmeersituatie wist Lisanne Plenter het doel te vinden. Dankzij de goede verdediging van de thuisploeg en goed keeperswerk van Lisa Schep, wist de tegenstander maar één keer te scoren. De periode eindigde met een stand van 4-2.

Ook de derde periode bleef het spannend. Beide teams verdedigden goed en hadden moeite om het doel te vinden. Een doelpunt van de Wiekslag bracht de stand naar 4-3. Aan het einde van de periode zorgde een doelpunt van Lupi Lopez Caridad ervoor dat de vrouwen van de Linge/PCG weer een doelpunt uitliepen.

Met een stand van 5-3 gingen de vrouwen de laatste periode in, waarin het nog lang spannend bleef. De tegenstander wist namelijk de score weer terug te brengen naar 5-4. Met nog 46 seconden op de klok kregen de vrouwen van de Linge/PCG een overtalsituatie die ze goed wisten te benutten met weer een doelpunt van Lisanne Plenter. De wedstrijd eindigde met een Gorcumse overwinning: 6-4.

Zaterdag 2 december spelen de vrouwen van de Linge/PCG een uitwedstrijd, vanaf 20.50 uur in Barendrecht tegen ZPB.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie