Afbeelding
Pixabay

Waterpolovrouwen de Linge/PCG strijdend ten onder in Gouda

11 september 2023 om 10:35 Waterpolo

GORINCHEM Het eerste vrouwenwaterpoloteam van de Linge/PCG mocht voor de beker naar Gouda om het op te nemen tegen GZC Donk. De 1ste periode gingen de vrouwen van de Linge/PCG met volle overgave de op voorhand moeilijke strijd aan. Verdedigend speelde de Linge/PCG erg sterk, maar toch vond Donk twee keer het doel. Door een mooie bal op de midvoor wist Kimberly de Pater de score voor de Linge/PCG  te openen. De periode eindigde in 2-1.

In het begin van de 2de periode bleef de Linge/PCG hard verdedigen en GZC Donk wist het doel bijna niet te vinden door sterk keepwerk van Lisa Schep. Door een mooi schot van Iris Schepers stond de teller voor de Linge/PCG op 2. Aan het einde sloeg echter de vermoeidheid toe en door snel zwemwerk van GZC Donk kwam de stand op 7-2.

De 3de periode kreeg de Linge/PCG het steeds moeilijker. Het doel werd dan ook niet meer gevonden en de stand was aan het eind 10-2. De 4de periode vonden de vrouwen wat meer power ondanks de achterstand. Door mooi overtalspel werd het doel weer een keer gevonden door Lisanne Plenter en door een mooie 5 meter van Kimberly de Pater werd de einduitslag 17-5.

Volgende week speelt de Linge/PCG de 1ste echte competitiewedstrijd, thuis in Leerdam tegen Rotterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie