Afbeelding
Pixabay

Waterpolovrouwen De Linge/PCG buigen hoofd voor Z&PC uit Rotterdam

18 september 2023 om 08:54 Waterpolo

GORINCHEM Zaterdag 16 september sprongen de waterpolovrouwen van de Leerdams-Gorinchemse combinatie de Linge/PCG in het water voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Helaas voor de thuisploeg nam Z&PC de punten mee naar Rotterdam.

In de eerste periode ging het gelijk op, met veel zwemwerk maakten beide ploegen de kansen niet goed af. De Rotterdamse ploeg opende de score, waarna Lupi Lopez Caridad de bal vanaf 10 meter keurig in de verste hoek wist te plaatsen: 1-1

In de tweede periode bleef het gelijk opgaan. Na een snelle actie wist Lisanne Plenter de bal hard en snel in het doel te schieten en bracht zij de stand op 2-2. Z&PC creëerde veel kansen te creëren, maar door goed verdedigend werk van de Linge / PCG bleef de schade beperkt tot 2-3.
Bij een overtalsituatie in de derde periode maakte Lisanne Plenter 3-3. Na een nieuwe achterstand maakten Lupi Lopez Caridad en Merel van der Veen samen een mooie verdedigende actie om vervolgens richting het Rotterdamse doel te zwemmen, waar Lopez Caridad het afmaakte met een doelpunt: 4-4. Z&PC liep opnieuw uit maar een mooi ingeschoten penalty van Lisanne Plenter bracht de stand op 5-6.

In de laatste periode wist Lisa Schep nog een paar mooie ballen uit het doel te houden, maar ze moest toch nog één keer het hoofd buigen, waarmee de eindstand op 5-7 in Rotterdams voordeel kwam.

Volgende week spelen de vrouwen van de Linge/PCG in Gorinchem om 17.30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie