De trotse renners van de nummer twee van Nederland: RC Jan van Arckel
De trotse renners van de nummer twee van Nederland: RC Jan van Arckel Jan van Arckel

RC Jan van Arckel tweede op Nederlands clubkampioenschap ploegentijdrit

3 oktober 2022 om 10:04 Wielrennen

DRONTEN Verschillende renners van RC Jan van Arckel namen zondag 2 oktober deel aan het Nederlands clubkampioenschap ploegentijdrit in Dronten. 

Stan Holthuis (Sleeuwijk), Rowan van Dalen (Woudrichem) , Darian Groeneveld (Rijswijk) en Sven Wolthuis (Hank) mochten Jan van Arckel vertegenwoordigen namens de jeugd. Met maar twee keer gezamenlijk trainen hebben ze het er redelijk goed van afgebracht, met een 22ste plek.
Daarna was het de beurt aan de junioren & nieuwelingen. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Jost van de Streek (Ottoland), Luuk Wolthuis (Hank) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) mochten met hun team uitkomen in de B-categorie. Er werd op het parkoers van 33 kilometer hard gekoerst. Met een tijd van 41 minuten en 35 seconden, gemiddeld 47,3 km per uur, reden de jongens naar een 8ste plek.
Jan van Arckel sloeg echter pas goed toe bij de dames en als laatste de Elite & Beloften-renners. Beide teams wisten een zilveren medaille in de wacht te slepen. Overall werd Jan van Arckel hierdoor ook tweede van Nederland.

De dames pakten zilver
De totaaluitslag
De Elites & Beloften reden ook naar een tweede plek
Deel dit artikel via:
advertentie