Alex Monster en Hannie Visser assisteren bij vouwen van de kranten over Germa
Alex Monster en Hannie Visser assisteren bij vouwen van de kranten over Germa BDU Media

Vermissing Germa van den Boom maakt veel los

31 oktober 2022 om 13:05 Overig Vermissing Germa van den Boom

NIEUWENDIJK De hernieuwde aandacht voor de vermissing van Germa van den Boom maakt veel los in Nieuwendijk en omgeving. Inwoners bespreken hun gevoelens op straat, in de supermarkt en in een (besloten) Facebookgroep. Enkele lezers doen de oproep om de voorpagina van onze speciale bijlage op de voordeur of het woonkamerraam te plakken.

Kortom: de vermissing van Germa van den Boom is ook 38 jaar na dato het gesprek van de dag. Voor degenen die het nog niet weten: de Peter R. de Vries Foundation looft 250.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de vondst van Germa. In juli 1984 verdween ze na een stapavondje in Gorinchem. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de 19-jarige vrouw. De doorslaggevende informatie moet voor 20 april 2023 binnen zijn bij de Foundation om aanspraak te kunnen maken op het geldbedrag. 

GOED INITIATIEF Het tipgeld en alle aandacht voor de vermissingszaak kunnen op veel sympathie rekenen. Zo schrijft een lezer aan onze redactie: ,,Wat een goed initiatief. Ik was negen jaar toen Germa verdween en kan me nog zo goed herinneren hoeveel indruk dit op mij als kind en op mijn familie heeft gemaakt.” Ook in de nieuwe, besloten Facebookgroep ‘Germa van den Boom drama’ geven mensen uiting aan hun gevoelens. Een week na de lancering heeft de besloten groep al meer dan 100 leden.

ACHTERGRONDVERHALEN Vorige week heeft nieuwsblad De Stad Gorinchem.nl een speciale bijlage verspreid over de vermissing van Germa van den Boom. Deze is huis-aan-huis bezorgd in Nieuwendijk en is ook af te halen in supermarkt COOP in Nieuwendijk. Heb je deze bijlage niet gekregen? Bekijk de krant dan op onze website www.destadgorinchem.nl. Ook kun je daar via ons dossier ‘Germa van den Boom’ op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de zaak. De komende maanden zullen wij geregeld (achtergrond)verhalen publiceren over de tragische vermissing van de 19-jarige Nieuwendijkse.

Meer weten? Lees dan ons complete dossier met al het nieuws en de achtergronden over de vermissing van Germa van den Boom.

De poster kan op hete raam geplakt worden
De bijlage is ook in Nieuwendijk huis aan huis verspreid
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie