Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Vermissing Germa van den Boom in stripboek van Peter R. de Vries Foundation

25 augustus 2023 om 13:03 Achtergrond Vermissing Germa van den Boom

REGIO Om op originele en vernieuwde manier aandacht te vragen voor coldcasezaken heeft de Peter R. de Vries Foundation een stripboek ontwikkeld waar vijf vermissingszaken worden uitgebeeld. De vermissing van Germa van den Boom op 29 juli 1984 is een van de vijf strips in het boek. 

Drieduizend exemplaren van het stripboek zijn verspreid in gevangenissen, op politiebureaus en andere plekken waar mensen zijn die mogelijk meer weten. Al eerder verscheen een strip van de vermissing van Germa van den Boom gedurende het half jaar dat de Peter R. de Vries Foundation een beloning van 250.000 euro uitloofde voor een tip die na 38 jaar zou leiden tot het vinden van het lichaam van Germa. De Foundation kreeg vele tips, maar deze leidde niet tot de vondst van Germa. In april verliep de termijn van de beloning.


De Stad Gorinchem publiceerde van oktober 2022 tot april 2023 een serie achtergrondverhalen over de vermissing van Germa van den Boom. Hoewel ze inmiddels al 39 jaar wordt vermist, voerden emoties de boventoon in de artikelen. Ze zijn nog na te lezen op Stad Gorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie