Miranda Oostdam gunt Henry de Cock, voorzitter van Achilles een ballonvaart.
Miranda Oostdam gunt Henry de Cock, voorzitter van Achilles een ballonvaart. Mirjam de Swart
Wie gun jij een ballonvaart?

‘Henry is altijd bezig voor Achilles’

8 februari 2021 om 07:45 Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen oktober vorig jaar in deze krant. Om kans te maken op een ballonvaart hoefden de lezers slechts aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. Als alle verhalen zijn gepubliceerd, kan er online op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021. Deze week gunt Miranda Oostdam de ballonvaart aan Henry de Cock, voorzitter van handbalvereniging Achilles.  

GORINCHEM  ,,Henry is altijd bezig met de club. Hij is voorzitter, maar ook jeugdtrainer en als er zaken zijn waar anderen niet aan toekomen dan vindt hij het niet erg om óók daar mee aan de slag te gaan. Hij doet gewoon ontzettend veel voor Achilles. Daarom gun ik hem die ballonvaart.” 

door Mirjam de Swart 

Aan het woord is Miranda Oostdam. Samen met Henry zit zij in het bestuur van de Gorcumse handbalvereniging. Hij als voorzitter, zij als algemeen bestuurslid. Ze gunt de voorzitter wel een verzetje, want vanwege de aankomende verhuizing naar Hoog Dalem aan het einde van dit jaar verricht hij nog meer werk dan anders. ,,Ik heb wel even moeten checken of hij geen hoogtevrees had”, lacht Miranda. ,,Maar dat is gelukkig niet het geval.” Henry vult aan: ,,Ik sta liever niet op een lader van vijf meter hoog, maar zo’n luchtballon durf ik wel aan...denk ik.” 

Henry hoort het verhaal glimlachend aan. Eigenlijk wil hij niks van dit soort acties weten. ,,Daar is hij veel te bescheiden voor”, vertelt Miranda. ,,Ach, alles wat achter mijn bureau geregeld kan worden is geen werk”, vergoelijkt Henry. Maar voor een ballonvaart maakt hij graag een uitzondering. ,,Ja, dat is toch wel een erge mooie kans.” 

,,Een klant van mij doet in ballonvaarten,” vertelt Henry, die in het dagelijks leven een eigen assurantiekantoor heeft. ,,Ik wilde altijd al iets met hem regelen, maar dat is er nooit van gekomen. Het lijkt me een fantastische ervaring. Het is natuurlijk niet te vergelijken met vliegen in een vliegtuig. In zo’n luchtballon beleef je het echt veel meer. Ik heb er veel mooie verhalen over gehoord. Het lijkt me fantastisch om het zelf een keer mee te mogen maken.” 

Stiekem vindt het tweetal de actie van De Stad Gorinchem ook wel een mooi moment om aandacht te vragen voor Achilles. Volgens de twee toch wel de leukste vereniging van Gorinchem.  ,,Handbal is een ontzettend leuke en dynamische sport. Maar Achilles is zoveel meer: we zijn echt één grote handbalfamilie.” 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie