Afbeelding
Sonja Bron

Wat staat daar nou?! Geen mening

12 december 2023 om 11:06 Column Wat staat daar nou?

Het is rustig op de facebookpagina van De Stad Gorinchem. Er wordt wat gemopperd over het verkeer, er worden wat likes uitgedeeld bij een inzamelingsactie en er wordt wat gelachen bij het bericht over de proefrit, met natuurlijk een keidure auto, die in de sloot eindigt.  

Zou het komen omdat Kerst in aantocht is. Is iedereen daarom ineens een stuk milder geworden? Ik kan het me niet voorstellen, maar het lijkt er toch echt op. Terwijl ik rusteloos langs de diverse berichten scroll, op zoek naar een bericht dat wel de nodige reacties heeft opgeleverd, vraag ik me angstig af hoe ik deze week in hemelsnaam mijn column gevuld moet gaan krijgen.  

Ineens snap ik ze wel: die mensen die het ‘lekker makkelijk’ van mij vinden dat ik de kolommen van de krant slechts vul met de meningen van anderen. Als niemand ineens een mening blijkt te hebben op Facebook loop ik vast. Als iedereen ineens zijn mond houdt, is het met mijn mening ook ineens zeer matig gesteld. Want wat ik ook lees, welk bericht ik ook openklik: ik vind er eigenlijk niet veel van. Althans niet genoeg om een column aan te wijden. Extra sociale huurwoningen op Hoog Dalem. Leuk! Maar waarom appartementen en geen eengezinswoningen? En terwijl ik dit denk, relativeer ik mijn eigen kritische noot al direct: in de Haarwijk wordt op dit moment een hartstikke mooie wijk mét eengezinswoningen uit de grond gestapt. Er wordt aan gewerkt, stap voor stap. Poort6 kan ook niet alle woonproblemen in één keer oplossen. 

Dan het bericht over de Speelgoedbank. Die dreigt dakloos te worden. Dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn, het is een prachtig initiatief dat zeker zijn plek heeft verdiend in Gorinchem. De Speelgoedbank moet blijven! Maar ik ben vast niet de enige die daar zo over denkt en positief als ik ben, sommigen noemen het naïef, ga ik er eigenlijk blind vanuit dat hier ook wel weer een oplossing voor gevonden gaat worden.  

Dan de glazen bol van Kees van Willigen. Ik grinnik om het stukje tekst, maar begrijp er eigenlijk niet veel van. Misschien komt het omdat ik me de laatste tijd ook niet genoeg in klimaatadaptatie heb verdiept. De oppositie wil waterspeeltuinen, schaduwroutes en een bewegend bos in Gorinchem. De raadsleden dienen daarom moties in, maar deze worden niet luid jubelend door de coalitie in ontvangst genomen. De wethouder noemt het vooral uitvoering en, nu vul ik het zelf in, zover zijn ze helemaal nog niet. Chagrijn alom in de gemeenteraad, althans dat is wat er valt te lezen in het krantenbericht. En waarom? Ik heb eigenlijk geen idee. Het doet mij een beetje denken aan een klein kind dat niet direct zijn zin krijgt. Een moeder die de dwarse peuter aan tafel zegt dat de worteltjes eerst gegeten moeten worden voordat er aan het toetje begonnen kan worden.

Ach, misschien zie ik het helemaal verkeerd. Laat dat dan vooral weten! Dan heb ik volgende keer hopelijk weer genoeg om me druk over te maken. Ik moet toch ergens die kolom in de krant mee vullen. 

Mirjam de Swart 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie