Afbeelding
Pete Pinforth (Pixabay)

Gorinchem krijgt gedenkteken coronapandemie

9 juli 2021 om 19:58 Corona

GORINCHEM Als blijvende herinnering en erkenning van het leed dat de coronapandemie heeft veroorzaakt pleit SGP/CU voor een gedenkteken coronapandemie in de stad. Afgelopen donderdag diende de fractie daartoe een motie in tijdens de raadsvergadering. Slechts twee raadsleden stemden tegen de motie.  

Burgemeester Reinie Melissant-Briene pakt de handschoen op en zegt toe met het idee aan de slag te gaan. ,,Uw verzoek was om als gemeente het gesprek hierover te open; om zelf het initiatief te nemen.” Melissant-Briene neemt dat verzoek ter harte. ,,Ik zal er in de columns die ik regelmatig schrijf aandacht voor vragen. Ik zal in mijn column de mensen die hier ideeën over hebben oproepen zich te melden.” 

Als het aan de burgemeester ligt, wordt het geen monument dat door de gemeente wordt verzonnen, geplaatst en gefinancierd. ,,Het moet uit de stad komen. Met elkaar geven we zo’n gedenkteken vorm.” 

Marjo Molengraaf (SGP/CU) is blij met de toezegging die nu door de burgemeester is gedaan. Aanvankelijk had Molengraaf het idee dat de gemeente met een ‘we zullen er naar kijken-houding’ weinig initiatief toonde voor de realisatie van een gedenkteken. Na de woorden van Melissant-Briene zijn die twijfels verdwenen, laat Molengraaf weten.  

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie