Bij Hardinxveld-Giessendam staan al drie windmolens langs de A15
Bij Hardinxveld-Giessendam staan al drie windmolens langs de A15 Bram van de Biezen

Team Avelingen beantwoordt vragen over onderzoek windturbines

28 april 2022 om 13:13 Duurzaamheid Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Team Avelingen heeft de vragen die zij eerder kreeg over het verdiepende onderzoek naar windturbines op een rijtje gezet. Tijdens een online informatieavond op 16 februari en later in Sleeuwijk werd gemopperd over het ontbreken van antwoorden op de vele vragen  die werden gesteld. 

,,De afgelopen tijd hebben wij veel vragen, zorgen en aandachtspunten opgehaald bij inwoners en bedrijven in de omgeving van zoekgebied Avelingen. Wij zijn aan de slag gegaan met de input die wij hebben ontvangen”, zo schrijft Team Avelingen in een mail. Het gaat allereerst om het antwoord op specifieke vragen die zijn gesteld in het kader van stap 1 van de verdiepende onderzoeken. Dit zijn onder andere vragen uit de chat van de online bijeenkomst van 16 februari, maar ook vragen die zij hebben ontvangen per e-mail of tijdens fysieke bijeenkomsten. Het overzicht wordt steeds bijgewerkt. De antwoorden zijn te vinden op de site van de gemeente Gorinchem. 

In stap 1 van de verdiepende onderzoeken is gekeken of er ruimte is voor windmolens, op basis van wet- en regelgeving. De uitkomsten van deze eerste stap van het onderzoek zijn in februari gedeeld en besproken met inwoners, betrokkenen en ondernemers. De resultaten van stap 2 van het verdiepende onderzoek naar effecten van onder andere geluid en slagschaduw, worden in mei / juni, vooruitlopend aan besluitvorming door bestuurders, in één of meerdere bijeenkomsten delen met geïnteresseerden. Onderzocht wordt onder andere hoeveel windturbines er kunnen komen en hoe hoog en groot ze mogen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie