Artist Impression van de windturbines nabij Avelingen
Artist Impression van de windturbines nabij Avelingen Rik Pellikaan

Informatieavonden over windenergie in Sleeuwijk

3 april 2022 om 08:31 Politiek

SLEEUWIJK Altena Lokaal hield donderdag 31 maart in de Bolderik te Sleeuwijk een informatieavond over de mogelijke komst van windturbines bij Avelingen. Tijdens de avond werd uitleg gegeven door Peter Verschoor van de stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem en raadslid Kees van Willigen (Democraten Gorinchem).

De avond werd door zo’n 45 mensen bezocht inclusief vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek in Altena , zoals SGP, VVD, Progressief Altena en de Vrije Volkspartij Altena. Verschoor en Van Willigen deelden hun kennis over de Regionale Energie Strategie (RES) waarin de mogelijke komst van windturbines is opgenomen. ,,Het was voor iedereen verhelderend om te horen hoe politiek Gorinchem er vanaf begin tot nu in stond en ook hoe vanuit stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem vanaf begin gestreden is om dit project te stoppen”, zo schrijft Altena Lokaal op haar Facebookpagina. Momenteel worden diverse onderzoeken uitgevoerd of en hoe windturbines een plek kunnen kijken nabij bedrijventerrein Avelingen. 


GEMOEDELIJK Raadslid Kees van Willigen was op uitnodiging van Philip den Haan (raadslid Altena Lokaal) aanwezig op de bewonersavond. ,,De sfeer in de Bolderik was zeer gemoedelijk en de heer Verschoor van de Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem en ik waren het vaak geheel eens. Mensen konden veel info ophalen met name door een aanwezige jurist”, zo laat Van Willigen via mail weten. AltenaLokaal stelde eerder al schriftelijke vragen aan het college van Altena over de windturbines, deze zijn inmiddels beantwoord. Volgens Altena Lokaal scheppen de antwoorden onvoldoende duidelijkheid. 

Enkele inwoners van Sleeuwijk zijn via mail uitgenodigd voor een informatieavond op 6 april in de Koren-aar te Sleeuwijk. Het gaat om bewoners die aan Team Avelingen van de gemeente Gorinchem specifieke vragen hebben gesteld naar aanleiding van de eerdere online informatieavond van 16 februari over de eerste resultaten van het onderzoek naar de windturbines op Avelingen. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 april via duurzaam@gorinchem.nl

advertentie
advertentie