Het warmtenet in de Gildenwijk wordt vanaf 2021 aangelegd
Het warmtenet in de Gildenwijk wordt vanaf 2021 aangelegd Gemeente Gorinchem

Ook Munter- en Tichelaarflats gaan over op het warmtenet in Gorinchem

16 februari 2023 om 17:06 Duurzaamheid Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM De huurders van de Munterflat en Tichelaarflat van Poort6 hebben ingestemd met de aansluiting op het warmtenet. De woningen krijgen een collectieve warmte-unit en worden van het gas af gehaald. De huurders van de Willem-Alexanderflat gingen de bewoners voor, daar wordt thans de laatste hand gelegd aan de aansluiting op het warmtenet. 

In totaal hebben nu al bijna 400 huishoudens ingestemd om over te gaan op het warmtenet. Dit voorjaar stemden de bewoners van 131 woningen in de Willem-Alexanderflat en 57 eengezinswoningen in de Gildenwijk als eerste in. De afgelopen maanden heeft Poort6 alle huurders van de Munter- en Tichelaarflat geïnformeerd. Met een informatiemap zijn zij op de hoogte gebracht over de geplande werkzaamheden en de aansluiting op het warmtenet. Tijdens meerdere inloopspreekuren in de hal van de flats konden bewoners vragen stellen aan medewerkers van Poort6. Uiteindelijk werd het minimaal benodigde draagvlak ruim behaald.

DUURZAAM  Het rioolwaterzuiveringsbedrijf in Schelluinen vangt rioolwater uit (onder andere) de Gildenwijk op en zuivert dit. Uit dit gezuiverde rioolwater wordt warmte gehaald. Er komt een duurzaam warmtestation aan de Bullekeslaan, dat de warmte (van 75°C) de wijk in brengt. De warmte voor het warmtenet wordt daarmee grotendeels duurzaam opgewekt. De komende vijf jaar worden zo’n 1.000 huurwoningen van Poort6 in de Gildenwijk aangesloten op het warmtenet. Ook het stadhuis van Gorinchem en het kantoor van Poort6 worden aangesloten. Volgens planning wordt in 2023 ook de Johan Frisoflat aangesloten op het warmtenet. Het Kremlin 2 volgt in 2024 enin 2025 worden Schelluinsevliet, Gildenhof, Stadhuis en het kantoor van Poort6 aangesloten.

De leidingbuis voor het warmtenet met de handtekeningen van de bestuurders
advertentie
advertentie