Beeld van de uitstraling van Warenhuis Binnenstad
Beeld van de uitstraling van Warenhuis Binnenstad Hartje Gorinchem

D66 wil geld voor Warenhuis Binnenstad

Economie

[GORINCHEM] D66 wil dat de gemeente Gorinchem financieel bijdraagt aan het plan voor Warenhuis Binnenstad. In januari sprak de raad over het plan van ondernemersvereniging Hartje Gorkum. In het plan gaat het om geld voor het stegenplan, social media, website en eenheid in uitstraling en inrichting van het winkelgebied. 

In de begroting van Hartje Gorkum die ze indiende bij de presentatie van de nieuwe termijn voor de BIZ (BedrijvenInvesteringsZone) is sprake van een bedrag van 110.000 euro, verdeeld over de komende drie jaar. D66 pleit nu voor het financieel mede mogelijk maken van het plan door de gemeente. ,,Het plan zet in op eenheid in uitstraling voor de binnenstad, bijvoorbeeld door eenduidige communicatie via digitale zuilen, strategische inzet op social media en koppeling van stegen met cultuurhistorisch erfgoed. Nu is het moment om daad bij woord te voegen en het warenhuis te omarmen. De lokale economie krijgt hiermee een impuls. Het plan versnelt bovendien ook het herstel van de binnenstad na de zware jaren vanwege corona”, zo schrijft D66 raadslid Ilhan Tekir in de motie die dinsdagavond wordt ingediend. Ze noemen daarin geen exact bedrag, maar laten dat over aan het nieuwe college.

Voor het stegenplan in de presentatie van Hartje Gorkum heeft de gemeente al een bedrag van 37.000 euro uitgetrokken. Het gaat om het ‘oppimpen’ van veertien stegen in de binnenstad met meer groen en/of muurschilderingen. 


advertentie
advertentie