Afbeelding
IFFG

Compleet festivalprogramma bij het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG)

12 april 2022 om 10:31 Film

GORINCHEM Woensdag 13 april start de zesde editie van het Internationaal FilmFestival Gorinchem. Het festival staat bekend om haar brede filmaanbod met de nieuwste wereldfilms. Deze editie kent meer voorpremière- en premièrefilms dan ooit, en een online aanbod voor de thuiskijker.

Het festival opent als vanouds met een feestelijke avond voor genodigden. Na de openingsfilm Ali & Ava wordt de avond muzikaal aangekleed door DJ Miss Smile, ’s werelds eerste Allround Female DJ. Zaterdagavond 16 april is de openingsfilm ook te zien in theater Peeriscoop.

Vrijdagavond 15 april staat in het teken van het programma Voz do Brasil, met films uit Brazilië en heerlijke Bossanova muziek in het festivalcafé. Zaterdag- en zondagavond kun je in het festivalcafé nagenieten van de films met muziek van DJ Groovedefender.

FILMS EN GASTEN De films tijdens het festival geven je als kijker de kans even naar plekken elders op de wereld te reizen en je blik te verbreden. De mondiale en actuele thema’s die aan bod komen, lenen zich perfect voor diverse nagesprekken en interviews. Diverse regisseurs van ver zijn aanwezig via hun persoonlijke digitale boodschap voor de bezoekers.

De Iraaks-Koerdische regisseur Hiner Saleem is speciaal naar Gorinchem gekomen om, na zijn film Goodnight Soldier, in gesprek te gaan met het publiek. Diverse regisseurs verzorgen een online interview, waaronder de Egyptische Dina Amer en Libanese Mounia Akl. Vrijdagmiddag 15 april bij het bijna uitverkochte Lokaal Talent Programma, kan de bezoeker vragen stellen aan de makers en acteurs. Als vanouds start de zondag met een heerlijk filmontbijt.

Het IFFG pakt dit jaar uit met een compleet en werelds programma van 13 tot en met 17 april in Gorinchem. Meer informatie en tickets via www.iffg.nl

Lees hier het uitgebreide interview met festivaldirecteur Anika van der Kevie: IFFG-directeur Anika van der Kevie kijkt 300 films op een jaar raakt nog steeds verwonderd

Afbeelding
Als vanouds start de zondag met een heerlijk filmontbijt.
advertentie
advertentie