Jacobine van den Hoek schreef De roos van Napoleon
Jacobine van den Hoek schreef De roos van Napoleon Jacobine van den Hoek.nl
Column De Boekenkist

Boekenweek bij de Boekenkist

3 april 2022 om 12:51 Kunst

Een paar weken later dan normaal, maar van 9 t/m 18 april is het weer Boekenweek. Ik kijk er altijd erg naar uit. De winkel ligt altijd vol met de nieuwe boeken, want de uitgeverijen plannen de verschijning van de nieuwe titels vaak kort voor de Boekenweek. En we mogen onze klanten natuurlijk het Boekenweekgeschenk cadeau doen. Dit jaar is het geschenk geschreven door Ilja Leonard Pfeiffer.


Tijdens de Boekenweek organiseren we ook vaak leuke activiteiten, zo ook dit jaar. Op donderdag 14 april komt Martin Berendse naar de winkel om te spreken over de Historische Atlassen, die hij samen met Paul Brood heeft gemaakt. Deze lezing is gratis toegankelijk en begint om 19:30. Aanmelden is verplicht zodat ik voldoende zitplaatsen kan klaarzetten. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.

Zoals gezegd ligt de winkel vol met nieuwe titels. Zo verschenen er nieuwe boeken van Nicci French, Pieter Waterdrinker, Splinter Chabot en Frank Westerman. Dus kom gezellig naar de winkel voor deze of één van de vele andere boeken.

Mijn tips voor deze maand zijn:

De roos van Napoleon – Jacobine van den Hoek

Een fijne historische roman over Joséphine de Beauharnais. Ze ontvlucht Martinique tijdens de slavenopstanden en komt terecht in Parijs. Haar echtgenoot heeft haar al jaren geleden verlaten. Terwijl de Franse revolutie in alle hevigheid woedt, staat ze er dus helemaal alleen voor.

De grootste bankoverval aller tijden – Frank Krake

De Tweede Wereldoorlog is al vier jaar aan de gang. Een kleine verzetsgroep hoort dat er in Almelo een bank is waar in de kluis 200 miljoen gulden ligt. In cash. De overval is een groot succes.
In het boek doet Frank Krake het verhaal uit de doeken. Hij spreekt onder andere twee ooggetuigen. In het boek is veel beeldmateriaal opgenomen.

Tot ziens in de winkel,

Dieter Ouwerkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie