Wout van Vuuren is kunstenaar van de maand
Wout van Vuuren is kunstenaar van de maand Wout van Vuuren

Niet alledaagse kunstenaar van de maand bij Kunst bij Karel

6 oktober 2022 om 11:02 Kunst

GORINCHEM Galerie ‘Kunst bij Karel’ aan de Langendijk 88 in Gorinchem kent dit keer een niet alledaagse ‘kunstenaar van de maand’. Het is de ‘aan de overkant’ geboren (1957) en woonachtige Wout van Vuuren. Naast zijn strak omschreven professionele taken in de techniek zocht hij vrijheid van denken en handelen door zijn fantasierijke wereld om te zetten in creatieve uitingen. Daarbij hanteerde hij een breed spectrum aan disciplines en technieken. Niet alleen in verhaalvorm maar ook door het gemixt toepassen van enerzijds objecten die afkomstig zijn uit moderne woninginrichting en anderzijds wat er vanuit kringloopwinkels aan aanbod is.

Hij maakt ‘reverse glass art’, waarbij hij het glas aan de achterkant beschildert, eerst de voorgrondlaag en zo laag voor laag naar de achtergrond. Hierdoor maakt hij optimaal gebruik van zowel lijst als glas.

De kleurrijke creaties van Van Vuuren zijn vaak het resultaat van een op diepere gedachten en verlangens gestoeld scheppingsproces.

Galerie ‘Kunst bij Karel’ is geopend op vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en iedere 2e en de laatste zondag van de maand van 13 – 17 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie