Afbeelding

Fred Wieser kunstenaar van de maand in galerie Kunst bij Karel

4 november 2022 om 13:53 Kunst

GORINCHEM Fred Wieser is in november ‘kunstenaar van de maand’ in galerie Kunst bij Karel Langendijk 18 in Gorinchem onder het motto ‘abstractie in harmonie’. 

De afgelopen 20 jaar heeft Fred zich langs autodidactische weg ontwikkeld tot een veel exposerende kunstenaar. Bij hem is kleurgebruik een dominante factor in zijn manier van werken waarbij hij zich laat inspireren door onderwerpen en objecten. Containers in een haven, oude gevels of de dynamiek van de jaargetijden: het totaal moet leiden tot een geheel dat qua vorm en kleur met elkaar in balans is.

Daarbij laat Fred zich graag inspireren door Piet Mondriaan, een van de grote vormgevers van ‘De Stijl’.

Het werk van deze ‘kunstenaar van de maand’ geeft de kijker alle ruimte zijn eigen interpretatie op het kunstwerk los te laten: het zijn aan elkaar verbonden componenten die verschillend zijn qua vorm en kleur en die samen één geheel vormen, zonder dat door de kunstenaar een ‘titel’ aan het werk gekoppeld is.

Werk van Fred was en is onder meer te zien in zijn woonplaats Zoetermeer, Amsterdam, Toulouse (Frankrijk), Heemstede en Willemstad.

Galerie ‘Kunst bij Karel’ is geopend op vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en iedere 2e en 4e zondag van de maand van 13 – 17 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie