Kunstenaar van de maand Margreet Lijnbach.
Kunstenaar van de maand Margreet Lijnbach.

Margreet Lijnbach kunstenaar van de maand bij galerie Kunst bij Karel

9 december 2022 om 20:12 Kunst

GORINCHEM In de maand december is Margreet Lijnbach ‘Kunstenaar van de maand’ bij Galerie Kunst bij Karel aan de Langendijk 88 in Gorinchem.

Margreet (1957) is een relatieve laatbloeier die vaardig is in zowel tweedimensionale kunst, schilderijen, als driedimensionale kunst. Daarin kan zij haar fantasie zijn gang laten gaan met verrassende resultaten: ‘Elk kunstwerk is weer een cadeautje en dus geluksmomentje!’

Naast kunstenaar is Margreet microbiologisch analiste: het is (ook) in ons land maar weinig kunstenaars gegeven van het kunstenaarschap te kunnen leven. Margreet wordt graag getriggerd door objecten die zij ziet, wat weer leidt tot het werken met verschillende technieken. Die diversiteit qua stijlen heeft de afgelopen tijd de nodige aandacht getrokken tijdens succesvolle exposities in onder meer haar woonplaats Rijswijk (ZH) maar ook Den Haag, Woerden en Den Hoorn.

In Galerie ‘Kunst bij Karel’, de galerie met een veelzijdig aanbod aan betaalbare kunst, staan de door haar vervaardigde kleurrijke shawls centraal. Functionele kunst die de somberheid van dit jaargetijde kan wegnemen. Galerie ‘Kunst bij Karel’ is iedere vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur en op de zondagen 11 en 18 december van 13.00 - 17.00 uur geopend. En vaak zijn de kunstenaars aanwezig om toelichting op hun werk te geven!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie