Met een posteractie moet de website meer bekendheid krijgen
Met een posteractie moet de website meer bekendheid krijgen 123windmolenoverlast.nl

Website tegen overlast van windmolens in Gorinchem

1 mei 2021 om 15:52 Maatschappelijk Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Enkele bezorgde burgers hebben samen de website 123windmolenoverlast.nl gelanceerd. Ze schrijven niet tegen windmolens te zijn, maar vrezen wel voor plaatsing dicht bij bebouwing en roepen de inwoners op in actie te komen.

Johan Bartjens geeft namens de oprichters van de website uitleg over het initiatief van de website. ,,Het was voor mij totaal onbekend dat Gorinchem plannen had voor windmolens. Pas toen ik die foto in de krant zag met die windmolens erop ben ik op onderzoek uitgegaan. Hoe zit het eigenlijk met die plannen en met die hoge windmolens? Als die te dicht bij bebouwing worden gebouwd kan het helemaal fout lopen. Dat zijn echte drama’s zoals bijvoorbeeld in de Hoeksewaard. Dat wil je echt niet in je eigen stad. Bij de gemiddelde inwoner was het echt nog niet doorgedrongen dat de plannen al zo ver zijn”. Bartjes stelt niet tegen windmolens en groene energie te zijn, maar dan alleen op ruime afstand van de stad en niet de eerder gehanteerde afstand van 385 meter. Inmiddels heeft de gemeenteraad die afstand vergroot tot 500 meter. ,,Zo dichtbij bebouwing is echt een heel slecht idee”.

Als die windmolens te dicht bij bebouwing worden gebouwd, kan het helemaal fout lopen

Bartjens is zelf website bouwer en heeft de site opgezet om het protest tegen windmolens dichtbij de stad breder te delen. ,,Het doel van onze website is om mensen zelf aan te zetten tot actie. Vanuit de gemeente horen we bijna alleen maar positieve geluiden, terwijl wij vooral tegengeluiden horen. Op de website is meer informatie te vinden, zodat we mensen kunnen informeren. Ook roepen we op tot burgerinitiatieven”.

Één van de acties is een posteractie in de binnenstad om zo de site bekend te maken. Ze roepen eigenaren van leegstaande winkelpanden op om de poster op te mogen hangen. Ook willen ze de poster als download beschikbaar stellen om te delen via social media. Ze zijn nog in overleg over de posteractie met de stichting ‘Mooi en Duurzaam Gorinchem’, die is opgericht door Rik Pellikaan. Hij trok aan de bel over de komst van de windmolens op Avelingen en liet de compositiefoto van de skyline van Gorinchem met de grote windmolens maken. Hij sprak ook op de ‘zeepkist’ bij de gemeenteraad in, toen ze zelf sprak over de RES 1.0 waarin de zoeklocaties Avelingen en Gorinchem-Oost langs de A15 zijn vastgesteld.

Alle informatie is te vinden op de website www.123windmolenoverlast.nl, mailen kan naar  info@123windmolenoverlast.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie