Het bewuste pand aan de Schelluinsestraat
Het bewuste pand aan de Schelluinsestraat Gemeente Gorinchem

Deli Home maakt leegstaand kantoorpand Gorinchem geschikt voor noodopvang vluchtelingen

Maatschappelijk Asielzoekerscentrum

GORINCHEM Veel partners in de stad bieden volgens de gemeente Gorinchem hulp aan voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Binnenkort worden 100 extra plekken voor de noodopvang gerealiseerd. Een plek waar vluchtelingen langer kunnen verblijven. Hiervoor biedt Deli Home een leegstaand kantoorpand aan in de Schelluinsestraat.

In sporthal De Hoefslag werden eerder 100 plekken ingericht voor de eerste opvang van vluchtelingen. Deze locatie is echter niet geschikt om voor een langere periode te verblijven. Daarom realiseert de gemeente ook plekken om langdurig te verblijven. Hiervoor werden al leegstaande woningen van Poort 6 geschikt gemaakt. Nu biedt ook Deli Home een kantoorpand aan.

INITIATIEF MEDEWERKERS DELI HOME Duco Krikke, Deli Home: ,,Sinds het uitbreken van de oorlog hebben we in onze organisatie besloten om onze hulp aan te bieden. Daarvoor hebben we een budget beschikbaar gesteld. We hebben onze medewerkers gevraagd om ideeën aan te dragen over hoe we dat budget het beste konden inzetten, waar veel respons op kwam. Het idee van een van de medewerkers om dit kantoorpand geschikt te maken voor noodopvang is meteen omarmd en opgepakt. Samen met de gemeente zetten we er nu onze schouders onder om het pand zo snel mogelijk klaar te hebben.”

Burgemeester Reinie Melissant: ,,We waarderen de inzet van alle inwoners. Met elkaar bieden we op zoveel verschillende manieren hulp. Dat doet ieder op zijn of haar eigen manier. Zo zien we mensen die goederen aanbieden, inwoners die zich aanmelden als vrijwilliger, verenigingen die tijdelijk elders sporten, gastgezinnen die een plek aanbieden, serviceclubs die zich inzetten. Elke bijdrage waarderen we enorm. Het aanbod en de samenwerking met Deli Home is voor ons dan ook zeer waardevol.” 

SPULLEN, BEGELEIDING EN TOLKEN Wanneer inwoners ook hulp willen bieden, kan dat volgens de gemeente nog steeds. Helpende handen zijn welkom bij Vluchtelingenwerk en Klik. Vluchtelingenwerk zal straks als de nieuwe bewoners van het pand er zijn een inloopspreekuur ter plaatse organiseren. Zo helpen ze voor de eerste vragen en het wegwijs maken in de stad. In het netwerk van vrijwilligers hebben zich ook inwoners gemeld die meewerken als tolk.

Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe locatie voor noodopvang. Op Situatie Oekraïne | Gemeente Gorinchem kan men terecht voor meer vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

advertentie