De panden in de Schelluinsestraat van Deli Home
De panden in de Schelluinsestraat van Deli Home Marcel den Oudsten

Opvang Deli Home voor Oekrainers begin juni open

12 mei 2022 om 12:41 Maatschappelijk Asielzoekerscentrum

GORINCHEM De opvanglocatie voor Oekrainse vluchtelingen in het leegstaande pand van Deli Home aan de Schelluinsestraat gaat begin juni open. In het pand kunnen een jaar lang 100 vluchtelingen worden opgevangen. 

In sporthal De Hoefslag werden eerder 100 plekken ingericht voor de eerste opvang van vluchtelingen. Deze locatie is echter niet geschikt om voor een langere periode te verblijven en is inmiddels gesloten. Deli Home bood eerder het leegstaande pand aan en zal voor de opvang een deel van de verbouwingskosten voor haar rekening nemen. Ook vraagt het bedrijf geen huur voor het pand. Maatschap Producties neemt de verdere realisatie van de opvang voor haar rekening. 

Voor de inrichting van het pand wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van maatschappelijke partners en inwoners zoals kringloopwinkels, KLIK, de ronde tafel en de Rotary. Verder wordt gebruik gemaakt van platforms zoals SamenGorinchem. Meer informatie over opvang van Oekrainers is te vinden op de site van de gemeente Gorinchem. 

Gorinchem zoekt ook nog naar plekken voor de opvang van asielzoekers. Deze worden nu nog opgevangen in het voormalige belastingkantoor, maar de gemeente wil toe naar kleinschaligere opvang voor maximaal 150 mensen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie