Marjo van Andel gunt haar dochter Hannah een ballonvaart.
Marjo van Andel gunt haar dochter Hannah een ballonvaart. H. van Andel
Wie gun jij een ballonvaart?

‘Ik wil snel weer naar school’

1 februari 2021 om 08:02 Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen in oktober in deze krant. Om kans te maken op een ballonvaart hoefden de lezers slechts aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. Als alle verhalen zijn gepubliceerd, kan er daar op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021. Deze week gunt Marjo van Andel de ballonvaart aan haar dochter Hannah.

SLEEUWIJK Toen Marjo van Andel enkele maanden geleden de oproep ‘Wie gun jij een ballonvaart?’ in De Stad Gorinchem zag staan, hoefde ze niet lang na te denken wie ze deze verrassing zou gunnen. Haar 16-jarige dochter Hannah had wel een verzetje verdiend.

,Hannah had op dat moment een paar moeilijke maanden achter de rug”, legt moeder Marjo uit. ,,Daarnaast werd ze op 14 november 2020 zestien jaar oud. De coronaregels waren net weer aangescherpt en bezoek zat er dus niet in. In de periode dat Hannah niet lekker in d’r vel zat hebben we veel gewandeld. Ik vroeg haar op een keer: ‘Wat zou je echt een keer willen doen?’ En toen vertelde ze dat ze een ballonvaart leuk zou vinden. Toen ik de oproep in de krant zag staan, moest ik daar gelijk weer aan denken.”

,,Toen ik voor de eerste keer in de derde klas van de middelbare school zat, voelde ik me buitengesloten. Ik voelde me niet thuis in de klas”, legt Hannah uit. ,,Dat jaar bleef ik zitten en kwam toen wèl in een hele leuke derde klas terecht. Ik had veel vrienden en we bleven vaak tot laat op school hangen om van alles te ondernemen. Toen kwam corona en kon dat niet meer. We kregen ineens thuisonderwijs.”

Hannah zit inmiddels in 4VWO op Lyceum De Oude Hoven in Gorinchem. ,,Ik hoop echt dat ik snel weer naar school kan”, verzucht ze. Haar moeder vult lachend aan: ,,Dat verwacht je toch niet hè, dat een puber dat zegt.”

Of zo’n ballonvaart haar niet eng lijkt? Hannah denkt van niet. ,,Nee, het lijkt me juist heel erg leuk.” Wat ze ervan verwacht? Hannah weet het niet zo goed. ,,Een beetje rondzweven, i guess.” Haar moeder vertelt: ,,We waren een keer in Oosterhout tijdens een luchtballonnenfestival of iets dergelijks. Toen hebben we van heel dichtbij meegemaakt hoe dat er aan toe gaat. Dat was wel heel spectaculair om te zien. En een oom en tante van Hannah wonen in Hoornaar en in het weiland achter hun huis landt wel eens zo’n luchtballon. Dat is natuurlijk ook wel indrukwekkend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie