Bram en Marielle Bouwhuis met de donkere Pip en de blonde Banjer
Bram en Marielle Bouwhuis met de donkere Pip en de blonde Banjer Hannie Visser-Kieboom

‘Bram heeft altijd meer lef dan ik’

Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen oktober vorig jaar in deze krant. Om kans te maken op een ballonvaart hoefden de lezers slechts aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. Als alle verhalen zijn gepubliceerd, kan er online op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021. Deze week gunt Bram Bouwhuis de ballonvaart aan zijn vrouw Mariëlle die altijd klaar staat voor het gezin.

door Hannie Visser-Kieboom

[GORINCHEM] Twee terriërs rennen blaffend naar de voordeur en besnuffelen me nieuwsgierig bij het overstappen van de drempel bij de familie Bouwhuis. De blonde Banjer en de donkere Pip moeten net als hun baasjes nog wat wennen aan de nieuwe woning in Gorinchem-Oost. Het gezin is een maand geleden verhuist naar de grotere woning.

Bram Bouwhuis meldde zijn vrouw Mariëlle aan voor de ballonvaart van de Stad Gorinchem omdat zij altijd klaarstaat voor het gezin. ,,Ik wilde haar graag verrassen en die ballonvaart leek me een mooi cadeau. Ze verzint ook altijd interessante dingen voor mij en daarom wilde ik haar liefst iets unieks aanbieden. Jaren geleden werd ik door haar verrast met een uitje om te gaan skydiven, daar ben ik alleen naartoe geweest”, zo vertelt Bram terwijl hij een kopje koffie inschenkt. Ook de verrassing dat hij een proefritje in een snelle Ferrari mocht maken, staat hem nog levendig voor de geest ,,Grootste verrassing was een training om te gaan parachute springen op Texel. Toen zijn we met het hele gezin naar Texel geweest. Je krijgt dan eerst een training en de volgende dag mag je dan zelf met een parachute springen.” Allemaal superspannend zo herinnert Bram zich dat bijzondere weekend.

[ADRENALINE] Toch eindigde het weekend in een domper, vanwege de harde wind kon het parachutespringen die dag niet doorgaan. ,,In zo’n training leer je omgaan met je adrenaline, eigenlijk wil je niet springen, maar op het allerlaatste moment wil je dan toch weer wel. Als ik het ooit nog een keer wil doen, moet ik toch weer een keer moed verzamelen. Misschien gaan we nog een keer terug naar Texel en ga ik dan samen met een instructeur springen”. Een herkansing behoorde toen zeker tot de mogelijkheden, maar kon alleen op een doordeweekse dag. Voor zowel Bram als Mariëlle lastig omdat ze weer naar hun werk moesten. Beiden werken al jaren in een supermarkt in Culemborg, waar ze elkaar ook hebben leren kennen. Mariëlle doet dat fulltime als bedrijfsleider en Bram werkt als assistent-bedrijfsleider iets minder uren.

'Vanwege de harde wind kon de parachute-sprong niet doorgaan'

[EIGEN STAD] Het gezin Bouwhuis woont in Gorinchem-Oost. Mariëlle woonde in haar jeugd aan het Kanaal van Steenenhoek, Bram groeide op in het Limburgse Beesel. Samen hebben ze twee kinderen van 11 en 12 jaar. Voor Mariëlle kwam de kans op een ballonvaart zo’n beetje ‘uit de lucht vallen’. ,,Ik weet het pas sinds vorige week dat Bram mij heeft opgegeven, het was dus echt een verrassing. Het is ook de eerste keer dat het hem lukte om zijn mond te houden over deze verrassing. Bram is ook nooit zo van de originele cadeaus. Bram wil wel altijd spannende dingen doen, hij heeft altijd meer lef dan ik. Maar het lijkt me geweldig om mijn eigen stad Gorinchem een keer vanuit de lucht te zien”.

advertentie
advertentie