Als het aan Sören ligt gaat hij nooit meer weg uit Gorinchem.
Als het aan Sören ligt gaat hij nooit meer weg uit Gorinchem. Sören van Rooij

#WijzijnGorinchem: Sören van Rooij - columnist

31 januari 2023 om 07:59 Mensen

GORINCHEM De lezers van De Stad Gorinchem kennen hem van zijn column waarin hij een ode brengt aan dagelijkse zaken die hem bezighouden.  Van Rooij is geen geboren Gorcumer. Hij kwam hier als vier-jarige dreumes wonen, maar is daarna niet meer weggegaan uit de stad. ,,En ik denk ook niet dat ik de stad ooit nog ga verlaten”, lacht hij. 

door Mirjam de Swart

,,Ik heb veel in Wijdschild, Gorinchem-Oost en de binnenstad gewoond, maar was als lid van voetbalvereniging SVW ook aan de andere kant van de stad te vinden. De uiterwaarden aan de rivier waren mijn ‘playground’. Ik heb daar als kind heel wat uurtjes doorgebracht. En naarmate ik ouder word, begin ik steeds meer in te zien hoe prachtig Gorinchem eigenlijk is.”

YOUTUBE

 Sören van Rooij is een makkelijke prater. Dat blijkt wel tijdens het interview. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij ooit zijn eigen Youtube-kanaal Rondje in de regio startte. In dit online programma stapt Van Rooij met bekende en minder bekende Gorcumers in de auto voor een openhartig gesprek. ,,De opnames voor dit programma hebben een tijdje stilgelegen, maar ik ga het programma binnenkort weer nieuw leven inblazen.” Hoewel Van Rooij een positief ingesteld mens is, heeft hij toch ook wel een puntje van kritiek als het om ‘de Gorcumer’ gaat. ,,Gorcumers zijn van nature wel een beetje zuur. Ze mopperen graag over van alles en nog wat. Nee, daar herken ik mezelf niet echt in. Mijn motto is: lachen is gezond.”

KRITISCH

Toch voelt hij zich helemaal thuis in Gorcum en heeft het beste met de stad voor. ,,Naarmate ik ouder word, voel ik me maatschappelijk gezien ook steeds verantwoordelijker. Dat komt ook tot uiting in mijn columns. Ik schreef ooit eens een column over de rotondes. Ik durf dan wel kritisch te zijn over de verkeersveiligheid in Gorinchem. Maar aan de andere kant: ik zet me ook in om de stad te promoten, ik ben namelijk wel trots op mijn stad. Een kwestie van geven en nemen. Je hebt elkaar toch nodig om er iets moois van te maken.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie