VRimg File Description=Attributes=Version: 1.3Compressed: trueResolution { width: 5800  height: 4100  pixelAspectRatio: 1 }Render Region { renderRegion: false  xmin: 0  ymin: 0  width: 5800  height: 4100 }Regions Info { regWidth: 16  regHeight: 16  whatsXY: MaxSize }Camera Info { transform: matrix
VRimg File Description=Attributes=Version: 1.3Compressed: trueResolution { width: 5800 height: 4100 pixelAspectRatio: 1 }Render Region { renderRegion: false xmin: 0 ymin: 0 width: 5800 height: 4100 }Regions Info { regWidth: 16 regHeight: 16 whatsXY: MaxSize }Camera Info { transform: matrix Heijmans

Energiezuinige en gasloze woningen in Hoog Dalem

25 september 2019 om 07:03 Nieuwbouw

GORINCHEM Gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans geven op 24 september het startsein voor de realisatie van 33 woningen in het waterrijke deelgebied 'De Eilanden' in Hoog Dalem in Gorinchem. Deze uitbreiding wordt samen met de kopers en betrokkenen van het project op feestelijke wijze gevierd. Nagenoeg alle woningen van deze fase zijn verkocht.

Deze fase (2.2) bestaat uit 33 energiezuinige en gasloze eengezinswoningen, die zijn voorzien van zonnepanelen en een elektrische combiwarmtepomp die de woning zowel kan verwarmen als koelen. De warmtepomp en een goede isolatie van de woning, alsmede de opwekking van duurzame elektriciteit met behulp van zonnepanelen, zorgen voor een zeer energiezuinige woning. Bewoners beschikken hiermee over een comfortabele en toekomstbestendige woning.

De huizen zijn geheel naar eigen wens aan te passen met de woonconfigurator. Dit is een online tool die de mogelijkheid biedt een indeling naar wens te kiezen en en/of ruimtevergrotende opties toe te passen.

Het woningprogramma bestaat uit een mix van rijwoningen variërend van 115 m2 tot en met 163 m2 (van 5,4 meter, 5,7 meter of van 6 meter breed). De woningen beschikken over diepe tuinen. De vier twee-onder-één-kapwoningen met garage variëren van 170 m2 tot en met 179 m2. Daarnaast komt er nog één vrijstaande woning met garage. De twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen liggen op grote kavels met tuinen op het zuiden en uitzicht op het water en/of het groen.

Het ontwerp van de woningen komt van Weusten Liedenbaum Architecten en heeft veel details en een eigentijds kleurenpalet. Afwisseling in dakvorm en -hoogte zorgen ervoor dat elke straat een eigen karakter krijgt. De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De eerste woningen in De Eilanden zijn inmiddels opgeleverd. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Hoog Dalem V.O.F. (Heijmans en BAM Wonen).

Kijk voor meer informatie over het plan en het woningaanbod op www.hoogdalem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie