Rechts: Shabnam Hofland.
Rechts: Shabnam Hofland. Privé

Inloopmiddag Xtra English4kids: Cambridge English voor basisschool

23 augustus 2022 om 17:50 Onderwijs

door Eline Lohman

GORINCHEM Xtra English4kids in Gorinchem zorgt er voor dat kinderen een goed niveau halen in Engels op de basisschool én in het voortgezet onderwijs. Op vrijdag 26 augustus houdt Xtra English4kids weer een Inloopmiddag op CBS Het Kleurenlint.

Shabnam Hofland van Xtra English4kids geeft al zeven jaar cursussen Cambridge English aan kinderen vanaf groep vier tot en met groep acht. In de loop der jaren zijn er al 550 inschrijvingen geweest, vertelt zij. ,,Er is een duidelijke behoefte onder ouders en hun kinderen om Cambridge English te leren, waarbij er meer verdieping in de Engelse taal aan bod komt. Hierdoor hebben leerlingen een betere aansluiting met het voortgezet onderwijs, verder leren de kinderen om te leren en zijn beter in begrijpend lezen met de nadruk op de taal productieve vaardigheden. Wij werken met de nieuwste lesmethode, op een interactieve manier: met online opdrachten en YouTube filmpjes. Want leren moet niet alleen leerzaam zijn, maar ook leuk. En dat blijkt ook zo te zijn, want er is vrijwel geen uitval.” 

Veertig weken lang volgen kinderen één uur les per week bij Xtra English4kids, op Het Kleurenlint. Oftewel: het hele schooljaar door. Met maximaal vijftien kinderen per groep. Een les kost zestien euro. 

Shabnam: ,,Naast Engels leren, krijgen de kinderen zelfvertrouwen in spreekvaardigheid. Zo vertellen ouders dat hun zoon of dochter de bestelling zelf doet op een terrasje in het buitenland. Er is maar één voorwaarde om de lessen te volgen: de kinderen moeten gemotiveerd zijn. Aan het eind van de cursus kunnen kinderen een zogenoemde Placement Test doen, die aangeeft welk niveau het kind behaald heeft. Dit Cambridge Certificaat is over de hele wereld geldig. Hiermee heb je een grote voorsprong in het Engels en in het leren in het voortgezet onderwijs.” Tijdens de inloop op 26 augustus kunnen kinderen en hun ouders tussen 14.30 en 18.30 uur kennismaken met de docenten van Xtra English4kids, de lesmethode en de leerlingen die de cursus al volgen. Shabnam: ,,De inloop is heel goed om te ervaren wat Cambridge English precies is. Pas als je eenmaal ziet hoe de methode precies werkt, dan heb je er echt een beeld van, dus kom kijken.” Zie www.xtraenglish4kids.com.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Xtra English4kids in Gorinchem  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie