Shabnam Hofland met een aantal gecertificeerde leerlingen.
Shabnam Hofland met een aantal gecertificeerde leerlingen. Xtra English4Kids

Cursus Engels vanaf groep 4 bij Xtra English4Kids

6 juni 2023 om 12:12 Onderwijs

GORINCHEM Sinds 2014 verzorgt Shabnam Hofland met Xtra English4Kids een naschoolse cursus Cambridge Engels voor basisschoolkinderen van groep 4 tot en met groep 8. Inmiddels heeft ze zeshonderd kinderen geholpen om beter voorbereid de overstap naar het Engels in het voortgezet onderwijs te maken.
Ooit begon Shabnam met het idee om kinderen uit groep 7 en 8 een betere aansluiting te laten vinden bij het voortgezet onderwijs. Inmiddels heeft ze haar aanbod uitgebreid en kan elke leerling vanaf groep 4 aan haar cursus deelnemen. De docente Cambridge Engels legt uit wat de toegevoegde waarde is van haar cursus: ,,Ik leer de leerlingen taal te produceren, door middel van interactieve lessen en gebruikmakend van moderne hulpmiddelen als games, YouTube-filmpjes en de onlineleeromgeving van Cambridge University.”

Het is een naschoolse cursus, dan moet je het wel leuk maken om ze gemotiveerd te houden

Door in te spelen op wat de huidige generatie basisschoolleerlingen bezighoudt weet Shabnam haar lessen interessant te houden. ,,Het is een naschoolse cursus, dan moet je het wel leuk maken om ze gemotiveerd te houden.” Haar aanpak is die van het produceren van taal: ,,Niet rijtjes woorden uit het hoofd leren, maar door interactieve werkvormen, zoals met het smartboard, leren de leerlingen de taal te gebruiken.” De leerlingen krijgen onder andere huiswerk(opdrachten) mee, dat helpt hen om te ‘leren leren’.
De cursussen lopen synchroon met het schooljaar en worden op donderdagmiddag gegeven op twee locaties in Gorinchem en Barendrecht. Ze gebruikt de nieuwste lesmethode van Cambridge University Press en werkt met vier verschillende niveaus: Starter (groep 4 en 5), Pre Advanced (groep 6) en Advanced (groep 7 en 8). Aansluitend kan nog de Advanced Plus-cursus worden gevolgd.
Gedurende het cursusjaar wordt regelmatig getoetst op kennis, krijgen de leerlingen twee keer een rapport en aan het eind een certificaat. In groep 8 kan de wereldwijd erkende Placement Test gedaan worden, waarmee het exacte niveau Cambridge Engels van de leerling aangetoond wordt.
Op vrijdag 16 juni, van 14.00 tot 18.30 uur, is er op CBS Het Kleurenlint in Gorinchem een Open Dag en kan worden kennisgemaakt met Shabnam en haar team, de lesmethode en de software.

Voor meer informatie: www.xtraenglish4kids.com.

advertentie
advertentie