De ontvangst van de Sint op de Grote Markt
De ontvangst van de Sint op de Grote Markt foto: GP-buro

Raadsleden willen Sint intocht behouden

3 maart 2021 om 11:02 Overig

GORINCHEM VVD, CU/SGP en Fractie van Maaren willen dat het college alles op alles zet om de Sintintocht te behouden voor de stad. Desnoods door de intocht tijdelijk te laten organiseren door Gorinchem City Marketing.

Vorige week liet het Sint Nicolaasteam weten dat ze geen mogelijkheden meer ziet om de Sint intocht in het najaar te organiseren. Ze vreest voor geldgebrek, doordat ondernemers vanwege corona het financieel al moeilijk hebben. Ook maatregelen rond crowdmanagement vanwege coronamaatregelen vergen teveel van het Sint Nicolaasteam. Ze vraagt het college of er al contact is geweest en in gesprek te gaan om het Sint Nicolaasteam om hen te motiveren toch door te gaan met de organisatie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

GORCUM CITY MARKETING Hoewel de raadsleden het organiseren van de intocht niet zien als taak van de gemeente, vragen ze wel aan het college de intocht te faciliteren en de stad te ondersteunen bij het organiseren van de Sint intocht. Ze wil van het college weten of ze al nagedacht heeft over mogelijke oplossingen om de intocht toch door te laten gaan. ,,Sinterklaas is al een eeuwenoud cultureel feest in Nederland en zorgt voor veel gezond plezier bij de jongeren in onze samenleving. Daarnaast geeft het Sinterklaasfeest ook altijd een boost aan de lokale ondernemers”, zo schrijven de raadsleden aan het college. Zo nodig zou Gorinchem City Marketing de organisatie op zich kunnen nemen, totdat er mogelijk een nieuw initiatief zich aandient. Gorinchem City Marketing heeft recent met de actie ‘Koop lokaal’, succesvol ingezet.

advertentie
advertentie