Afbeelding
Foto: Pexels

Wil je iets met je organisatorische skills doen? Deze banen zijn wat voor jou

23 mei 2023 om 08:17 Partnercontent

Ben je de eerste die de hand opsteekt als er iets geregeld moet worden? Vind je het leuk om op de school van je kinderen of de sportvereniging een uitje te regelen? En ben jij thuis degene die de vakantie regelt en alle leuke uitstapjes plant? Dan is het wel safe om te stellen dat je van organiseren houdt. En is het dan niet de hoogste tijd om iets met dat talent te doen? Hoe? Daar gaat dit artikel je bij helpen. Je vindt in dit artikel 5 banen die ideaal zijn voor mensen die goed kunnen organiseren.

Executive assistant

Een executive assistant zorgt ervoor dat de organisatie goed kan draaien. Tot je takenpakket behoort van alles, van het plannen van etentjes en zakenreizen tot het vullen en bijhouden van de agenda van de directeur. Een goede executive assistant schiet nooit in de stress, heeft altijd (nou ja, bijna altijd) een goed humeur en is niet bang om zijn of haar mening te geven. Je organisatorisch talent moet uiteraard op peil zijn. Daarnaast is het handig als je naast Nederlands ook Engels spreekt en schrijft. Een extra taal zoals Frans of Duits is een pré.

Management assistant

Het MT functioneert alleen goed als de boel perfect georganiseerd wordt. Daar komt een management assistant om de hoek kijken. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het plannen van vergaderingen en uitjes met het team, maar ook voor het beheren van de agenda’s. Een MT-lid heeft het altijd druk en het valt niet mee om de agenda’s naast elkaar te leggen. Een goede management assistant schrikt hier niet van en kan niet wachten om de volgende vergadering te plannen.

De reisbranche

Vind je het leuk om vakanties te plannen? Waarom zou je het alleen bij je eigen vakanties houden? Het reisbureau mag het dan moeilijk hebben, persoonlijke reisadviseurs zijn in trek. De vakantiewensen worden steeds specifieker. Daar ligt een mooie rol weggelegd voor jouw organisatorisch talent. Een extra voordeel is dat iedereen het leuk vindt om op vakantie te gaan en je daardoor voornamelijk met vrolijke mensen van doen hebt.

De evenementensector

Ook de evenementensector is zeer geschikt voor mensen die van plannen en organiseren houden. Neem bijvoorbeeld een festival. Het is om te beginnen al een uitdaging om artiesten aan te trekken. Daarnaast moet het in ieders agenda passen en moet de juiste artiest op het juiste podium belanden. Beginnen je handen al te jeuken? Zet de evenementensector dan maar op je lijstje.

Vrijwilligerswerk

Organiseren kan natuurlijk ook naast je vaste baan. En dit hoeft helemaal geen betaald werk te zijn. Zo is er veel vraag naar mensen die willen helpen bij opvangplekken voor vluchtelingen. Voor vluchtelingen is er vaak weinig te doen. Je zou ze een groot plezier doen door allerlei leuke activiteiten voor ze te organiseren. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om anderen van je talent te laten profiteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie