Lijsttrekker Wim de Visser van Jezus Leeft
Lijsttrekker Wim de Visser van Jezus Leeft Hannie Visser-Kieboom

Jezus Leeft kiest voor Gods liefde

14 maart 2022 om 11:30 Politiek

JEZUS LEEFT Hoe denkt de partij Jezus Leeft over enkele actuele zaken uit de Gorinchemse politiek? En wat is het belangrijkste speerpunt voor Jezus Leeft? De partij deed ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 al mee, maar wist toen geen zetel te bemachtigen. Een gesprek met lijsttrekker Wim de Visser (40 jaar) over Jezus leeft en vijf stellingen over de Gorinchemse politiek. 

,,Voor ons is het allerbelangrijkste dat Jezus bekend wordt. Als je op ons stemt, stem je op Jezus. Wij geloven niet zo in politiek, maar juist in Jezus. Liefde voor God moet de drijfveer voor mensen zijn. Eerst kende ik goed niet, maar ik heb zijn liefde mogen ervaren op de boerderij in Giessenburg bij Joop van Ooijen. Toen ben ik evangelist geworden. We gaan met een omgebouwde ambulance evangeliseren in Breda, Arnhem, Den Haag, Zwolle. Op koopavond op donderdag gaan we ook de stad in om te evangeliseren”

Sloop de Nieuwe Doelen en bouw elders nieuw theater

,,Het slopen van de Nieuwe Doelen leidt tot kapitaalvernietiging. Gebruik wat je hebt, waarom moet altijd alles nieuw, nieuwer, nieuwst? Nieuw leidt alleen maar af van waar je echt mee bezig moet zijn. Wij houden liever vast aan het bestaande gebruik van de Nieuwe Doelen. Zet er bijvoorbeeld een mooi bord op van ‘Jezus Leeft’. 

Windmolens langs de rivier zijn een verrijking voor de skyline van Gorinchem

,,Zolang iedereen zijn lampje wil laten branden, moeten we wel iets doen. Maar denk bijvoorbeeld aan wat je kinderen mee wilt geven. Naast dat ze moeten leren om met Jezus om te gaan, moet je ze niet opzadelen met troep, zoals weilanden vol zonnepanelen. Daarmee maak je van de natuur woestijngroen, terwijl je die grond nodig kunt hebben om groente te verbouwen in plaats van voor elektra”. 

De opvanglocatie asielzoekers in het oude belastingkantoor moet zo snel mogelijk dicht

,,Het is juist mooi om mensen op te vangen en hen over Jezus en zijn evangelie te vertellen. Zorg voor flyers en boekjes, maar ook voor bijbels in hun eigen taal. Zo kun je uitleg geven over Jezus en zeggen dat hij onder ons leefde. Bij de opvang zijn veel christelijke mensen betrokken. Als de opvang op een andere plaats beter is, dan vinden we dat ook goed”. 

Leg ook bij verkoop bestaande woningen een bewoningsplicht op

,,Als je een woning koopt, moet je daar natuurlijk in gaan wonen, zo raak je ook betrokken bij de Gorinchemse gemeenschap. Mensen die woningen kopen en daar dan niet gaan wonen, maar alleen om te beleggen is natuurlijk een rare situatie.”

Het is juist mooi om mensen op te vangen en ze over Jezus en het evangelie te vertellen

Maak parkeren in de binnenstad gratis om ondernemers te compenseren voor lockdown

,,Gratis is een goed idee om zo ondernemers te helpen. Nog beter is het om te zorgen voor goed openbaar vervoer. Zo maak je de stad toegankelijk voor iedereen. Als je niet makkelijk kunt parkeren of geen openbaar vervoer hebt, weerhoudt je mensen om naar de stad te gaan, terwijl die juist toegankelijk moet zijn voor iedereen”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie