GKV Enomics

Déjà vu voor GKV Enomics

22 mei 2022 om 12:31 Korfbal

GORINCHEM Op een zonnige zaterdagmiddag is GKV Enomics er voor de derde keer op rij niet in geslaagd een voorsprong in de laatste minuten vast te houden. Tegenstander Unitas, dat in de zaal naar de Korfbal League is gepromoveerd, moest winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden. GKV Enomics kon zich praktisch veilig spelen als het zou winnen. Grote belangen dus en dat was aan de wedstrijd af te zien. Het werd een intense wedstrijd met wisselende voorsprongen voor beide teams. De eerste helft was Unitas de bovenliggende partij, de tweede helft was dat GKV Enomics. Echter rechtte Unitas in de slotfase de rug en kwam GKV Enomics er niet meer aan te pas. In de laatste minuten schoot Unitas de 16-17 binnen daar had GKV Enomics in de laatste aanval geen antwoord meer op.

GKV Enomics legt sinds interim-trainer Jan Ouwerkerk weer aan het roer staat prima wedstrijden af. Van achtereenvolgens KVS en OVVO had gewonnen moeten worden, maar slaagde de ploeg er niet in dat vast te houden. Waar voorgaande jaren in de laatste fase vaak fysiek het verschil in het voordeel van de Gorinchemmers uitvalt, is dat nu andersom. Ook in de beginfase had GKV Enomics het fysiek moeilijk. Unitas kon lang aanvallen vanwege de sterke rebound. De stand bleef tot 5-5 gelijk, voordat Unitas als eerste een voorsprong van twee punten pakte bij 5-7. Schoten van Ferry Gruijters en Maren den Besten brachten de ploegen echter direct weer naast elkaar. Vlak voor rust Niek van der Weijden die met een strafworp de 8-8 maakte. Beide ploegen gingen met gematigde tevredenheid te kleedkamer in.

Unitas schoot meteen de eerste bal raak na rust, maar hierna nam GKV Enomics het initiatief over. Via twee doelpunten van Rachel Romijn en een van Niek en Nienke van der Weijden kwam GKV Enomics op 12-10. Unitas leverde op dat moment niet meer de energie van de eerste helft en dus leek het moment daar om de wedstrijd over te nemen. GKV Enomics kwam juist steeds sterker in het schot en de rebound. Toch stonden de ploegen bij 13-13 weer naast elkaar. Weer twee doelpunten van de tweeling van der Weijden betekenden 15-13. Niek van der Weijden speelde wederom een ijzersterke wedstrijd en nam zijn ploeg op sleeptouw. Unitas counterde echter direct met twee afstandsschoten. GKV Enomics kwam vervolgens weer op voorsprong via Nienke van der Weijden, maar Unitas toonde vervolgens spierballen en speelde twee aanvallen van minuten lang, beide afgerond met een doelpunt, terwijl GKV Enomics niet meer tot schot kwam. Eindstand 16-17. Wederom een nederlaag ‘met perspectief’, maar GKV Enomics zal richting volgend jaar aan het werk moeten om ook in de slotfase te blijven leveren.

Doelpuntenmakers: Niek van der Weijden 5, Kevin van Beest 3, Nienke van der Weijden 3, Rachel Romijn 2, Maren den Besten 2, Ferry Gruijters 1.