Jeroen van der Veer

Comeback Unitas in slotfase tegen Groene Ster

16 april 2022 om 20:38 Voetbal

HEERLEN Unitas (zondag) heeft zaterdag met 1-2 gewonnen van Groene Ster in Heerlen. De bezoekers keken heel lang tegen een achterstand aan.

Groene ster – Unitas zondag 1-2

In de eerste helft was Unitas de bovenliggende partij. ,,Ons spel was goed en we hadden een paar kansjes op de 0-1’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong. Bij het rustsignaal was het nog altijd 0-0.

Aan het begin van de tweede helft had Unitas ,,een moment waarbij wij niet aan het opletten waren.’’ Uit dit moment kwam Groene Ster op 1-0. Heel lang leek het er daarna erop dat de drie punten in Heerlen zouden blijven. Dit was tot de 87ste minuut, waarin Rovert Mutzers Unitas toch nog langszij schoot. De bezoekers gingen vervolgens op jacht naar meer en drie minuten later zorgde diezelfde Mutzers ervoor dat het 1-2 werd.

Door de overwinning staat Unitas tiende in de Derde Divisie B. Komende maandag komt Hercules uit Utrecht, de huidige nummer vier, op bezoek in Gorinchem.