Jan Noorlandt

SVW verslaat Arkel in aantrekkelijk duel en kan volgende week kampioen worden

21 mei 2022 om 22:09 Voetbal

ARKEL SVW heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de 2e klasse F door streekgenoot Arkel, in een doelpuntrijk duel, met 3-5 te verslaan. Doordat concurrent Roda Boys/Bommelerwaard punten liet liggen, kan SVW volgende week thuis tegen Drechtstreek kampioen worden. ,,Een schitterende middag voor ons’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek. ,,Wij hebben geknokt voor een goed resultaat, maar van SVW verliezen is geen schande’’, blikte Arkel-trainer Leon Elands terug op de wedstrijd.

3-5 Hicham Farhou 84’

SVW kende een bliksemstart. Binnen twee minuten zorgde Yosief Ghide voor de 0-1. In de negende minuut kregen de bezoekers een strafschop die werd benut door Hicham Farhou. Toen Abdus Zencirkiran ook nog de 0-3 maakte, in de 13e minuut, leek een monsterscore in de maak. Hierna lukte het SVW geruime tijd echter niet meer om te scoren. In de 26ste minuut deed Jordi van Mil iets terug namens Arkel waardoor de teams bij een stand van 1-3 naar de catacomben gingen.

In de tweede helft bleef Arkel knokken voor elke bal maar de ploeg van Elands kon niet voorkomen dat Mounir el Ouazizi in de 61ste minuut de 1-4 maakte. De thuisploeg gaf echter niet op en Miguel Verbeek verkleinde het gat door de 2-4 te maken. Toen Corné van Horik in de 83ste minuut ook nog de 3-4 maakte ontstond bij Arkel de hoop op een stunt tegen SVW. Deze hoop werd uiteindelijk vernietigd door Hicham Farhou die met de 3-5 de wedstrijd definitief besliste.

SVW kan dus volgende week kampioen worden in de 2e klasse F thuis tegen Drechtstreek. Arkel staat door de nederlaag nog altijd één-na-laatste en speelt volgende week uit tegen Tricht, de huidige nummer vijf.