Archief BDU Media

Kozakken Boys wint en pakt laatste strohalm

26 mei 2022 om 21:22 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft donderdag met 2-0 gewonnen van Quick Boys uit Katwijk aan Zee. Door deze overwinning kunnen de Werkendammers de nacompetitie nog ontlopen, dan moeten de twee concurrenten Ijsselmeervogels en De Treffers wel de komende twee wedstrijden verliezen en Kozakken Boys moet alles winnen.

Kozakken Boys – Quick Boys 2-0

1-0 Thomas Marijnissen 59’

2-0 Johnny Lommers 83’

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die opzoek ging naar de openingstreffer. ,,We hadden met een grotere uitslag kunnen winnen, want we misten nog behoorlijk veel kansen’’, aldus Kozakken Boys trainer Michel Langerak. Tot aan het rustsignaal kwam geen van de ploegen echter tot scoren.

In de tweede helft bleef Kozakken Boys de dominante ploeg. In de 59ste minuut was het Thomas Marijnissen die de ban brak en de 1-0 maakte voor de thuisploeg. Johnny Lommers besliste het duel uiteindelijk door de 2-0 te maken in de 83ste minuut, waardoor de ,,drie broodnodige punten’’ in Werkendam bleven.

Ondanks de overwinning blijft Kozakken Boys zestiende staan in de Tweede Divisie, al blijft de hoop er om nog omhoog te klimmen. Komende zaterdag speelt het elftal van Langerak uit tegen Scheveningen, de huidige nummer negen.