Unitas moet genoegen nemen met een punt tegen Hollandia

26 mei 2022 om 21:44 Voetbal

HOORN Unitas heeft donderdag met 1-1-gelijkgespeeld uit tegen Hollandia in Hoorn. ,,Hollandia, dat tegen degradatie vecht, heeft het ons vooral in de tweede helft lastig gemaakt’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd.

Hollandia – Unitas 1-1

De bezoekers kenden een sterke openingsfase, met een paar grote kansen. Robert Mutzers was al na negen minuten gevaarlijk met een kopbal. Na ongeveer twintig minuten zorgde Esey Kiflom Tsegay voor de terechte openingstreffer. Hierna waren er onder andere nog kansen voor Everon Pisas en Mutzers, maar het bleef bij 0-1 tot het rustsignaal.

In de tweede helft ging Hollandia ,,loeren op gevaarlijke uitbraken’’ wat ervoor zorgde dat Unitas een paar keer aan het wankelen werd gebracht. In de 52ste minuut kwam Hollandia uit een hoekschop langszij. Unitas bleef, ondanks de snelle counters van Hollandia, zelf ook gevaarlijk en er waren meerdere kansen op 1-2. De grootste kans was voor Mutzers die, vlak voor tijd, alleen op de doelman van Hollandia afging, maar niet tot scoren kwam. Zo bleef het 1-1.

Door het gelijkspel staat Unitas twaalfde in de Derde Divisie B. Komende zaterdag komt DEM uit Beverwijk, de huidige nummer veertien, op bezoek in Gorinchem.