Archief BDU Media

Arkel zet volgende stap richting handhaving

14 juni 2022 om 23:32 Voetbal

ARKEL Arkel heeft dinsdag de volgende horde genomen richting handhaving in de 2e klasse. Uitdager Dilettant, uit Krimpen aan de Lek, werd met 3-2 verslagen. ,,Het was vandaag geen beste wedstrijd, al hadden wij wel een scherpe start.’’, aldus Arkel-trainer Leon Elands.

Arkel - Dilettant 3-2

De thuisploeg begon overtuigend aan het duel en er waren een paar kansen voor Arkel. Toch kwam Dilettant ,,bij hun eerste kans’’ op 0-1. Jordi van Mill repareerde de schade echter al snel en zo stond het weer 1-1. Bij het rustsignaal waren de teams nog altijd in evenwicht.

In de tweede helft waren de bezoekers ,,vooral heel gevaarlijk uit spelhervattingen’’, maar was het Arkel dat op 2-1 kwam door wederom Van Mill. Hierna kregen de bezoekers een rode kaart waardoor Dilettant maar met tien man op het veld stond. ,,Dit motiveerde de tegenstander gek genoeg want zij kwamen vervolgens op 2-2, en zo was het billenknijpen geblazen.’’ Remie Schuurman werd uiteindelijk de held van de dag voor Arkel, door acht minuten voor tijd de winnende te maken voor de thuisploeg.

Door de overwinning is Arkel nog maar een zege weg van handhaving in de 2e klasse. De beslissende wedstrijd zal op neutraal terrein worden gespeeld tegen Streefkerk op zaterdag 18 juni.