Alex Fox via Pixabay

Kozakken Boys met één been in de Tweede Divisie

22 juni 2022 om 23:28 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft een grote stap gezet richting lijfsbehoud in de Tweede Divisie. GVVV uit Veenendaal werd woensdagavond met 3-1 aan de kant gezet in de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen. ,,De eerste stap is gezet’’, aldus Kozakken Boys-trainer Michel Langerak.

Kozakken Boys – GVVV 3-1

1-0 Thomas Marijnissen 17’

1-1 Justin Spies 37’

2-1 Johnny Lommers 66’

3-1 Gwaeron Stout 86’

De thuisploeg was vanaf het begin van de wedstrijd de dominante ploeg. ,,We schakelden goed hun sterke aanvallers uit.’’ In de 17e minuut werd er een overtreding gemaakt, op Johnny Lommers, binnen het zestienmetergebied. Dit resulteerde in een strafschop die werd benut door Thomas Marijnissen. Hierna waren er nog enkele kansen voor de thuisploeg om de score uit te breiden, dit lukte echter niet. Vlak voor rust kwam GVVV ,,uit het niets’’ langszij door een treffer van Justin Spies.

Ook in de tweede helft bleef het elftal van Langerak dominant. In de 66ste minuut maakte Lommers de 2-1. Kozakken Boys kon hierna nog verder uitlopen, maar dat gebeurde pas in de 86ste minuut door een treffer van Gwaeron Stout.

Zaterdag is de tweede wedstrijd in Veenendaal, waar definitief de beslissing zal vallen of Kozakken Boys volgend jaar actief is in de Tweede Divisie.