Hattrick Büttner helpt Kozakken Boys langs Excelsior Maassluis

20 augustus 2022 om 20:41 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys is geweldig begonnen aan het nieuwe seizoen. Thuis werd Excelsior Maassluis met 3-0 verslagen. ,,Wij zijn niet echt in de problemen gekomen als team vandaag, het was een geweldige middag’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scot Calderwood.

Kozakken Boys – Excelsior Maassluis 3-0

1-0 Giovanni Büttner 45+6’

2-0 Giovanni Büttner 55’

3-0 Giovanni Büttner 71’

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, en was een paar keer dichtbij de openingstreffer. Excelsior Maassluis veranderde hierna van strategie en de thuisploeg moest daar even aan wennen, ,,al waren de bezoekers niet heel gevaarlijk in die fase.’’ Tegen het einde van de eerste helft kwam Kozakken Boys weer goed in de wedstrijd en vlak voor het einde van de eerste helft opende Giovanni Büttner de score voor de Werkendammers.

In de tweede helft bleef de thuisploeg dominant, ,,al gingen de bezoekers wel op zoek naar de gelijkmaker.’’ In de 55ste minuut maakte Giovanni Büttner de 2-0 en een kwartier later ook de 3-0. Vervolgens hield de thuisploeg de deur goed dicht en bleef het bij 3-0.

Door de overwinning staan de Werkendammers op de tweede plaats in de Tweede Divisie. Volgende week is FC Lisse, de huidige nummer zeven, de tegenstander.